Zacier 0 Posted June 14, 2017 Przez pomyłkę kupiłem 5kg słodu monachijskiego typ I mam też ok 1kg pale ale Strzegom i z 1kg przenicznego do tego chmiele amarillo centenial i citre chyba że ktoś z okolic Rybnika ma sprzedać słód pale ale jako że miałem skala na apa Quote Share this post Link to post Share on other sites
zasada 528 2 Items Posted June 14, 2017 http://www.piwo.org/topic/10172-co-moge-zrobic-z-tych-skladnikow Najlepiej zapytać w wątku do tego przeznaczonym. A ja bym powiedział American Amber Ale. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jurek3434 3 Posted June 15, 2017 Nie każde piwo musi być sklasyfikowane w stylu żeby było dobre i piło się to przyjemnie Ja słody rzuciłbym wszystkie do kotła a chmielenie to większy problem bo nie wiadamo ile masz każdego z nich. Quote Share this post Link to post Share on other sites