GARDA 0 Posted June 14, 2017 (edited) Po dłuższych przymiarkach udało się wystartować z browarem domowym, w maju popełniłem pierwsza warkę z pomocą bardziej doświadczonego osobnika. Koncepcja w trakcie tworzenia ,a sprzęt w trakcie kompletowania. Warka 1: Garda Ale 15,5 Blg Warka 2: ... Edited June 14, 2017 by GARDA Quote Share this post Link to post Share on other sites
GARDA 0 Posted June 14, 2017 (edited) Warka 1: Garda ale 15,5 blg Słody: (5,45 kg) * pale ale golden promise 5kg * Crystal 160 ebc -300 g * Karmelowy 300 ebc 100g * karmelowy 600 ebc 50g Chmiele: *Pioneer (alfa kwasy 9,6 %) 20 g *Simcoe (alfa kawasy 11,4%) 50 g °Citra (alfa kwasy12%) 50 g Drożdże: suche MJ 44 21 l o gęstości 15,5 blg Edited June 14, 2017 by GARDA Quote Share this post Link to post Share on other sites