Skocz do zawartości

Piwo z ekstraktów na rozruch lodówki fermentacyjnej


paradox

Rekomendowane odpowiedzi

W ten weekend mam zamiar uruchomić lodówkę do fermentacji z STC-1000 i pasem grzewczym.

Chciałbym ją wkrótce przetestować na jakimś piwie z ekstraktów (normalnie robię warki zacierane), gdyż w przyszłym tygodniu tylko na to będę mieć czas.

Zastanawiam się, jaki styl mógłbym uwarzyć z samych ekstraktów (najchętniej bez partial mashu / steepingu) i na którym mógłbym rzeczywiście przetestować lodówkę.

W grę wchodzi zarówno dolna, jak i górna fermentacja, ale do pilsa podchodzę sceptycznie (nie chce mi się zajmować lodówki na kilka tygodni na lagerowanie testowego piwa). Jak się okaże że lodówka dobrze spełnia swoje zadanie, w kolejce czeka seria belgów, już z zacieraniem.

 

Weizen na 2 puszkach ekstraktu pszenicznego?

Druga myśl jest taka, żeby może przy okazji zdjąć jakiś eksperyment z półki z pomysłami. Np. porównanie Pale Ale na S-04 i US-05.

 

Pomóżcie, proszę, wymyślić co da się zrobić z ekstraktów, żeby to na lato było fajne i dobrze pokazało możliwości sterownika.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.