Jump to content
Sign in to follow this  
Marek K.

Drożdże szampańskie a temperatura fermentacji

Recommended Posts

Ahoj!

 

Planuję uwarzenie piwa na drożdżach szampańskich, mam nawet składniki i sucharki - Kitzinger Champange. Czy możecie mi podpowiedzieć w jakiej temperaturze prowadzić fermentację? 16-18 stopni czy na przykład w 10 stopniach dadzą radę? :)

 

Pozdrawiam,

MK

Share this post


Link to post
Share on other sites

14 stopni to bardzo przyzwoita temperatura dla takich drożdży, co potwierdza Korsarskie nr 3, natomiast 15 i wyżej jak najbardziej. Niższe też im nie są straszne, w takich temperaturach fermentuje np. cava i niektóre francuskie musujące. Tak, z czapy teraz nie znajdę, ale rzuciło mi się to w oczy.

Edited by Bogi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.