Slawmir 18 Posted May 7, 2017 (edited) Warka nr 1 10.01.2017 Kolsch 13 BLG słód pilzneński Strzegom - 3,5kg słód monachijski typ 2 Strzegom - 2kg chmiel Lubelski (PL) - 50g Zacieranie: 10 min w 52C 40 min w 65C 20 min w 72C 10 min w 78C Chmilenie: 35g - 60' 15g - 20' Wyszło 20 L - 14,5 BLG Fermentacja 17 stC Drożdze S-05 26.01.2017 Zlanie na cichą - 2,7 BLG 13.02.2017 Butelkowanie - 5 g glukozy Edited May 7, 2017 by Slawmir Quote Share this post Link to post Share on other sites
Slawmir 18 Posted May 7, 2017 Warka nr 2 25.03.2017 Irish Red Ale - 15BLG - słód pilzneński Viking Malt - 2kg - słód Rad Ale Viking Malt - 1kg - słód Cookie Viking Malt - 1kg - słód Karmelowy 300 Viking Malt - 0,5kg - chmiel Sybilla (PL) - 50g Zacieranie: 60 min w 67C 15 min w 72C 10 min w 78C Chmielenie: 30g - 60’ 10g - 10’ 10g - Whirlpool Wyszło ok. 22 litry 14,4 BLG Fermentacja 15C Drożdze S-04 05.04.2017 Zlanie na cichą 22.04.2017 3,4 BLG 5.53% Alk 75.20% Butelkowanie 4,5 g glukozy Quote Share this post Link to post Share on other sites
Slawmir 18 Posted May 7, 2017 (edited) Warka nr 3 08.04.2017 Czeska IPA - CIPA 21L 15 BLG IBU:52 19 EBC - słód Pale Ale Strzegom - 5,5 kg - słód karmelowy 150 - 0,5 kg - chmiel Vital (CZ) - 50 g - chmiel Saaz (CZ) - 50 g Zacieranie: 10 min w 52C 40 min w 62C 20 min w 72C 10 min w 78C Chmielenie: 60’ 25 g Vital 20’ 25 g Vital 15’ 5 g Iris Moss 5’ 10 g Saaz 0' 25 g Sazz 5 dni na zimno 15 g Saaz Wyszło ok. 21,5 litry 16 BLG Fermentacja: S-05 15C 21.04.17 Zlanie na cichą 21 L 4 BLG 27.04.17 15g chmiel saaz na zimno luzem 06.05.17 3,9 BLG 6,4 % Alk. 75,6% butelkowanie 4 g glukozy 16-05-2017 nagazowanie poprawne Edited May 16, 2017 by Slawmir Quote Share this post Link to post Share on other sites