Jump to content

Recommended Posts

Warka nr 1       10.01.2017

 

Kolsch 13 BLG

słód pilzneński Strzegom - 3,5kg

słód monachijski typ 2 Strzegom - 2kg

chmiel Lubelski (PL) - 50g

 

Zacieranie:

10 min w 52C   

40 min w 65C

20 min w 72C

10 min w 78C

 

Chmilenie:

35g - 60'

15g - 20'

 

Wyszło 20 L - 14,5 BLG

 

Fermentacja 17 stC

Drożdze S-05

 

26.01.2017 

Zlanie na cichą - 2,7 BLG

 

13.02.2017 

Butelkowanie - 5 g glukozy

 

Kolsch 2017

Edited by Slawmir

Share this post


Link to post
Share on other sites

Warka nr 2  25.03.2017

 

Irish Red Ale  - 15BLG

 

- słód pilzneński Viking Malt - 2kg

- słód Rad Ale Viking Malt - 1kg

- słód Cookie Viking Malt - 1kg

- słód Karmelowy 300 Viking Malt - 0,5kg

- chmiel Sybilla (PL) - 50g

 

Zacieranie:

 

60 min w 67C

15 min w 72C
10 min w 78C
 
Chmielenie:
30g - 60’
10g - 10’
10g  - Whirlpool
 
Wyszło ok. 22 litry  14,4 BLG
 
Fermentacja 15C
Drożdze S-04
 
05.04.2017
Zlanie na cichą
 
22.04.2017 
3,4 BLG  5.53% Alk   75.20%
Butelkowanie 4,5 g glukozy
 

Irish Red Ale 2017

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Warka nr 3    08.04.2017

 
Czeska IPA  - CIPA         21L 15 BLG IBU:52 19 EBC
 
- słód Pale Ale Strzegom - 5,5 kg
- słód karmelowy 150 - 0,5 kg
- chmiel Vital (CZ) - 50 g
- chmiel Saaz (CZ) - 50 g  
 
Zacieranie:
10 min w 52C
40 min w 62C
20 min w 72C
10 min w 78C
 
Chmielenie:
60’    25 g Vital
20’    25 g Vital
15’    5 g Iris Moss
5’      10 g Saaz
0'      25 g Sazz
5 dni na zimno     15 g Saaz
 
Wyszło ok. 21,5 litry  16 BLG
 
Fermentacja:
S-05 15C
 
21.04.17      
Zlanie na cichą 21 L  4 BLG
 
27.04.17
15g chmiel saaz na zimno luzem
 
06.05.17
3,9 BLG  6,4 %  Alk.  75,6% 
butelkowanie 4 g glukozy
 
16-05-2017 nagazowanie poprawne
 

04 2017  CIPA

 

 
 
Edited by Slawmir

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.