Jump to content

Recommended Posts

Browar Uta:

 

Sezon 1
1.  2017-04-30         Polskie Ale 13.0°Blg
2.  2017-05-14         Best Bitter 12.5°Blg
3.  2017-05-28          Hefeweizen 13.5°Blg
4.  2017-06-04         Golden Ale 12°Blg
5.  2017-06-17         Dunkel Weizen 14°Blg
6.  2017-06-25         American Wheat 11°Blg
7.   2017-07-02        Roggenbir 13°Blg
8.   2017-07-16        Cherry Sour Ale 13°Blg
9.   2017-07-21        Polskie Ale 14°Blg
10. 2017-07-23        Hefeweizen 14°Blg

 

Sezon 2
11. 2017-10-22        Polskie Ale 13°Blg

12. 2017-11-12        Pils 13°Blg

Edited by jarkus

Share this post


Link to post
Share on other sites

#1 2017-04-30
Polskie Ale (Majowe)

Zasyp:
Strzegom Pilzneński - 4,00 kg
Strzegom Karmelowy 30 - 0,25 kg

Zacieranie:
Woda - 15 l
52°C - 15 min
62°C - 30 min
72°C - 45 min
78°C - 10 min

Wysładzanie:
12 l - 76-78°C

Warzenie:

90 min

Chmielenie:
Marynka - 30g - 60 min
Marynka - 20g - 30 min
Lubelski - 25g - 15 min
Lubelski - 25g -   5 min

Drożdże:
S-04 (suche)

Fermentacja:
18 l - 13°Blg

 

Fermentacja cicha:

2017-05-12 - 17,5l - Blg (1.012)

 

Rozlew:

2017-05-21 - 17l - Blg (1.012)

glukoza 100g

Edited by jarkus

Share this post


Link to post
Share on other sites

#2 2017-05-14
Best Bitter

Zasyp:
Strzegom Pale Ale - 3,50 kg
Strzegom Karmelowy 150 - 0,50 kg

Strzegom Pszeniczny - 0,25 kg

Zacieranie:
Woda - 14 l
66°C (68-64) - 60 min

Wysładzanie:
14 l - 78°C

Warzenie:

60 min

Chmielenie:
Magnum - 15g - 60 min
Magnum - 10g - 30 min
Golding - 25g - 5 min

Drożdże:
S-04 (gęstwa)

Fermentacja:
19 l - 12,5°Blg (1.052 OG)

Blg końcowe - 3

 

Uwagi:

Zdecydowanie za dużo słodu karmelowego

Edited by jarkus

Share this post


Link to post
Share on other sites

# 3 2017-05-28

Weizen

 

Zasyp:

Weyermann Pszeniczny - 2,45 kg

Weyermann Pilzneński - 2,00 kg

Viking Malt Karmelowy 150 - 0,05 kg

 

 

Zacieranie:

Woda - 15 l

52°C - 15 min

62°C - 40 min

72°C - 40 min

78°C - 10 min

 

Wysładzanie:

14 l - 78°C

 

Warzenie:

70 min

 

Chmielenie:

Hallertauer Tradition- 15g - 60 min

Hallertauer Tradition- 10g - 05 min

IBU: 8.5

 

 

Drożdże:

FM41

 

Fermentacja:

20 l - 13,5°Blg

Blg końcowe - 3,1

Edited by jarkus

Share this post


Link to post
Share on other sites

#4 2017-06-04
Golden Ale

Zasyp:

Strzegom Pilzneński- 2,00 kg
Strzegom Pale Ale - 1,50 kg

Strzegom Pszeniczny - 0,50 kg

Zacieranie:
Woda - 14 l
66°C (68-64) - 60 min

72°C - 15 min

78°C -  10 min

Wysładzanie:
14 l - 78°C

Warzenie:

70 min

Chmielenie:
Magnum - 10g - 60 min
Marynka- 10g - 30 min
Golding - 25g - 15 min

Drożdże:
S-04 (gęstwa)

Fermentacja:
19 l - 12,0°Blg

Blg końcowe - 2,8

Edited by jarkus

Share this post


Link to post
Share on other sites

#5  2017-06-17
Dunkel Weizen

Zasyp:

Pszeniczny ciemny - 2,00 kg
Pszeniczny jasny - 0,5 kg

Wiedeński- 1,00 kg

Monachijski - 1 kg

Czekoladowy - 0,1 kg

Karmel 150 - 0,1 kg

Zacieranie:
Woda - 14 l
44°C - 15 min

52°C - 25 min

62°C - 20 min

68°C - 40 min

72°C - 20min

78°C -10 min

Wysładzanie:
14 l - 78°C

Warzenie:

90 min

Chmielenie:
Marynka- 5g - 60 min
Marynka- 5g - 30 min
Hallertauer- 15g - 15 min

Drożdże:
FM41 (gęstwa)

Fermentacja:
21l - 14,0°Blg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

#5  2017-06-25
American Wheat

Zasyp:

Pszeniczny jasny- 2,00 kg

Pale Ale- 1,00 kg

Pilzneński- 1, 00 kg

Zacieranie:
Woda - 14 l

66°C - 60min

78°C -10 min

Wysładzanie:
14 l - 78°C

Warzenie:

70 min

Chmielenie:
Citra- 10g - 60 min
Amarillo- 10g - 15min
Citra - 10g - 5 min

Amarillo- 10g - 5 min

Citra - 15g - 0 min
Amarillo- 15g - 0 min

Citra - 15g - whilpool
Amarillo- 15g - whilpool

Drożdże:
US-05

Fermentacja:
20l - 11,0°Blg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.