Skocz do zawartości

Problem ze starterem


Saladyn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w poniedziałek zrobiłem starter (drożdże Wyeast Belgian Ardenns) a wczoraj po powrocie z pracy zastała mnie nie miła niespodzianka, starter tak się spienił że zalało mi calą kolbe i mieszadło, mimo że ustawiłem wolne obroty. Teraz mam dylemat co robić czy czekać aż starter skończy pracę i warzyć czy sobie darować gdyż nie wiem ile drożdży uciekło i czy starczy mi ich do fermentacji    :/ Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.