Skocz do zawartości

Bardzo szybka fermentacja, w niskiej temperaturze


prosenbaum

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

cUżywam rurki, ale fermentory mają po dwa małe otwory którymi wydobywa się CO2 przez co nie ma w niej ruchów

 

Czy ominął mnie jakiś nowy trend sprzętowy? Fermentory z otworami? Przecież to musi być szczelne bez możliwości dostania się czegokolwiek z zewnątrz.

 

Oczywiście, mam 6 fermentorów i wszystkie jak kupowałem miały po 2 otwory, jeden na rurkę a drugi na kranik...  :D

A tak poważnie, to pewnie kolega ma na myśli takie dwa otworki po bokach na zamontowanie kabłąka, ale tamtędy CO2 na pewno nie uchodzi    :naughty:

Racja mój błąd. Nie miałem ruchu w rurce fermentacyjnej i byłem pewien że tam jest przelot, ale fakt, jest szczelne :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.