Jump to content
Sign in to follow this  
krzysiekw3

Czyszczenie magazynu

Recommended Posts

Cześć.

Posprzątałem "magazyn" i nazbierałem:

Słody:

Pale ale 5,5 kg

pszeniczny 3 kg

jęczmienny czekoladowy 400 0,6 kg

owsiany 0,5 kg 

jęczmienny karmelowy 300 0,2 kg

jęczmienny monachijski typ II 0,3 kg

jęczmień prażony 0,8 kg

pszenica prażona 0,1 kg

Chmiel:

Lubelski 2015 100 g

Kazbek 2015 50 g

Drożdże S-04 (jeszcze w terminie :))

 

Co z tego poczynić? Najlepiej w jednym warzeniu :) Mogę oczywiście coś dokupić.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

RIS jak się patrzy, tylko chmiele wyrzuć a daj jakiś goryczkowy

Pomijając sugestię Marcina, do RISa za mało drożdży.

Ja bym poszedł w okolice pseudo IRA/ pseudo Scotisha jakiegoś: 2,5 pale, owsiany i monach a jęczmień palony do wygrzewu/ wysładzania. Chmielenie 20-30 IBU, delikatnie na aromat i będzie piwo do grilla.

Po rozbujaniu drożdży gęstwę w zasyp: cały pale, pszeniczny i karmelowy, odrobina czekoladowego. Chmielenie ok.30 tylko na goryczkę i będzie wheat wine na późną jesień - wczesną zimę.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Pomijając sugestię Marcina, do RISa za mało drożdży.

 

Fakt, dokupić drugą saszetkę S04  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chyba właśnie popełnię RISa plus jakiś stoucik w wysładzania. 

P.s. Jeśli można to proszę admina o przeniesienie wątku do tematu wskazanego przez kolegę :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.