Skocz do zawartości

Dojrzewanie piwa po butelkowaniu-dofermentowanie piwa-piana


Rekomendowane odpowiedzi

Szukam optymalnej temperatury do leżakowania piwa po butelkowaniu, czy muszę je zostawić chwilę w temp. fermentacji i po jakimś czasie dać do chłodnego, czy można od razu wstawiać w chłodne miejsce. Chodzi mi też o dofermentowanie i wiadomo pianę(nasycenie CO2) - mam różne doświadczenia a chciałbym otrzymać jakieś konkretne wskazówki.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.