Skocz do zawartości
Daniel Kałuża

[Giełda] Piwowarstwo - M. Lewis, T. Young

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

Mam do sprzedania książkę "Piwowarstwo" - autorstwa M. Lewis, T. Young

 

Wydawnictwo Naukowe PWN 2001

256 stron, stan wg mnie BDB, strony czyste, nie wypadają

 

Pozycja obowiązkowa dla studentów technologii fermentacji.

 

Przesyłka listem poleconym w cenie.

Nie wysyłam za pobraniem.

 

---

 

Treść obejmuje:

 

Przegląd procesu piwowarskiego

Podstawowe zagadnienia chemiczne w piwowarstwie

Jęczmień

Technologia słodowania: słody specjalistyczne i dodatki niesłodowane

Biochemia słodowania

Technologia zacierania

Biochemia zacierania

Technologia chmielu

Chemia chmielu i gotowanie brzeczki

Drożdże piwowarskie

Fermentacja - przegląd, przebieg i technologia

Biochemia fermentacji

Mikrobiologia i infekcje mikrobiologiczne w piwowarstwie

Procesy kończące

Rozlew i dystrybucja

Jakość piwa i bukiet

Literatura dodatkowa

 

Sposób dostawy: Poczta Polska

Koszt dostawy: 0

Stan: używany

Oceń stan: 5

classifieds-6443-0-39651200-1487005630_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×