Jump to content
rubezahl

11 marca 2017 - "Pod Przełęczą" Rzeczka, Góry Sowie, kameralne spotkanie zimowe

Recommended Posts

Zgodnie z głosami niecierpliwych, którzy nie mogą doczekać się spotkania wiosennego, jest plan na kameralne 11 marca 2017.

 

Jak na poprzednich kameralnych: posiedzimy, skosztujemy jakieś piwa, może coś się upichci (pieczywa, serek, ...).

 

Żeby nie było zbyt leniwie, możemy zwiedzić Browar Opat w Broumovie. Widziałbym to tak:

- spotykamy się przy browarze około południa,

- dojazd we własnym zakresie,

- ceny i opcje zwiedzania macie tutaj: http://www.pivovarbroumov.cz/prohlidka_pl.html . Raczej bez degustacji - kierowcy.

- wracamy do Rzeczki, bawimy się do rana :)

 

 

Wszystko jest jeszcze do ustalenia, wycieczka będzie zależna od ilości chętnych (min. 8 osób).

 

Jeśli z jakichś względów Broumov nie wyjdzie, spotykamy się ok. 15-tej. Kto ma ochotę to może być i od rana!

... lub przyjechać już w piątek (proszę ustalać z Olą).

 

 

 

Kosztu pobytu jeszcze nie znam - Gospodarze bardzo zaganiani feriami, jak zimowiska się skończą, na spokojnie przekalkulują. 

Edited by rubezahl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dopisujcie się proszę do listy, z zaznaczenie czy macie ochotę zwiedzić Browar Opat.

 

1. Rubezahl  (Opat)

Edited by rubezahl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zapomniałem:

- wieczorem pobawimy się mocniejszymi piwami, powiedzmy ponad 14°Blg

- kto ma w "piwniczce" i chce się dołączyć do zabawy, niech zabierze 2 butelki 0,5l (lub 1 litr w innych opakowaniach)

- na miejscu nie chwalimy się kto jakie piwo ma! :naughty:

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Rubezahl (Opat)
2. Camilos & Tofka (Opat)
3.Beatka&Mariusz (Opat)

4. Jerminka (bo na wiosenne to raczej nie dam rady ;-( ) + Kaczorro (Opat)

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Rubezahl (Opat)
2. Camilos & Tofka (Opat)
3.Beatka&Mariusz (Opat)

4. Jerminka (bo na wiosenne to raczej nie dam rady ;-( ) + Kaczorro (Opat)

5. krzysiek9999 + Basik189 (Opat)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Żeby nie było zbyt leniwie, możemy zwiedzić Browar Opat w Broumovie. Widziałbym to tak: - spotykamy się przy browarze około południa, - dojazd we własnym zakresie,

A o której ew. w tym Opacie. Bo gdyż jak wiecie posiadam busa 9 osób i można by ew. z Rzeczki tylko o której?

Po co ma się męczyć 2-ch kierowców jak mogę tylko Ja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

... Ot żeby się wpasować w czeskie klimaty
 

No to jestem w klimacie - utopence utopione ;) , może jeszcze uda się nakladany hermelin przygotować.

 

- - -

 

 

 

A o której ew. w tym Opacie. Bo gdyż jak wiecie posiadam busa 9 osób i można by ew. z Rzeczki tylko o której?

Czy i o której - będzie wiadomo w przyszłym tygodniu (jak właściciel Opata wróci z urlopu).

Tą część dogrywa Hubert (który mam nadzieję "uporządkuje kalendarz" i będzie mógł pojawić się na spotkaniu).

Share this post


Link to post
Share on other sites

W tym sezonie kadra kameruńskich saneczkarzy odpoczywa, więc jak będą warunki śniegowe to polecam usługi instruktora narciarstwa zjazdowego!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

W tym sezonie kadra kameruńskich saneczkarzy odpoczywa

 

a myślałam, że trenowałeś bobsleistów...

 

Bo gdyż jak wiecie posiadam busa 9 osób i można by ew. z Rzeczki tylko o której?

Po co ma się męczyć 2-ch kierowców jak mogę tylko Ja.

 

 

Z moich obliczeń wychodzi, że mamy już 10os., więc jakby co to my mamy 7os. Sharana do usług

Share this post


Link to post
Share on other sites
a myślałam, że trenowałeś bobsleistów...

Też od zawsze słyszałem :P o bobsleistach.

 

Gdyby pochopnie wyciągać wnioski - nie spędzał czasu na treningach, ino na łajdactwie...

... ale OCZYWIŚCIE: nie wyciągajmy pochopnych wniosków!

 

 

 

Śniegowe atrakcje - zobaczymy co z aurą i się coś ustali.

 

- - -

 

Transport i inne szczegóły (np. czy chcemy w opcji z degustacją) ustalimy jak będzie już coś o ewentualnej wycieczce wiadomo.

Edited by rubezahl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Być w browarze i nie skosztować   produktu to tak jak ???????

Edited by quhcik

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Być w browarze i nie skosztować produktu to tak jak ???????

Owszem,

... ale: zwiedzanie Opata z degustacją "przerabialiśmy" przy Zimowych Impresjach Piwnych w 2011, chyba też w marcu. 

Degustacja zimnego piwa, w chłodnych murach browaru - większość opinii była typu: "przetrwajmy to" (mimo wybornych piw serwowanych osobiście przez Właściciela).

 

Także wybór należy do Was, wg mnie te kilka koron różnicy, można przeznaczyć na zakupy w lokalnej prodejni (a wybór jest przebogaty).

 

W nadchodzącym tygodniu powinno się już coś wyklarować, napiszę Wam i wspólnie ustalimy detale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Także wybór należy do Was, wg mnie te kilka koron różnicy, można przeznaczyć na zakupy w lokalnej prodejni (a wybór jest przebogaty).

 

Mój szanowny tatuś mawiał. Pamiętaj synu nie płać za to, co w domu masz za darmo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

... nie płać za to, co w domu masz za darmo.
 

Czyli muszę trochę grosza zabrać - nie mam w domu pieprzowego ani kolendrowego.

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Czyli muszę trochę grosza zabrać - nie mam w domu pieprzowego ani kolendrowego. :D

 

se zrób będziesz miał.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

se zrób będziesz miał.

Jurek:

- se skosztujesz tych piw, 

- se sobie takie uwarzysz,

- se nam dasz pokosztować,

- (jeśli będą ochy i achy) sie zastanowisz, czy powiesz jak to zrobiłeś.

 

:beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mamy w Opacie (wstępnie) zaklepany termin na 11.03.17

Hubert - dzięki za pomoc! (i organizuj się tak, żeby być tam z nami). :beer:

 

Potwierdzenie (obustronne) - na początku marca.

 

- - -

 

Pomyślałem, że przy okazji bytności w browarze, możemy spróbować kupić tam - słód wytwarzany metodą klepiskową. Używałem go jakiś czas temu, całkiem dobre piwa wychodziły.

 

Jeśli jesteście zainteresowani, napiszcie proszę ile ewnt. Jednostka to worek +/- 50 kg

Jak znane będzie zapotrzebowanie, ponegocjujemy cenę.

 

Z moich doświadczeń - żaden dla nich cel, ani interes z zabawą w kilka worków słodu.

Możemy jednak spróbować coś "wytargać" - dla urozmaicenia wyrobów z naszych Browarów. :beer:

Edited by rubezahl

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Mamy w Opacie (wstępnie) zaklepany termin na 11.03.17 Hubert - dzięki za pomoc! (i organizuj się tak, żeby być tam z nami).   Potwierdzenie (obustronne) - na początku marca.

Fajnie :okey:   no i dzięki za organizację. 

 

 

Pomyślałem, że przy okazji bytności w browarze, możemy spróbować kupić tam - słód wytwarzany metodą klepiskową. Używałem go jakiś czas temu, całkiem dobre piwa wychodziły.   Jeśli jesteście zainteresowani, napiszcie proszę ile ewnt. Jednostka to worek +/- 50 kg

Chętnie bym urozmaicił bazę surowców, tylko gdzie ja taki worek w domu schowam? Domyślam się, że to w typie pilzneńskiego? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Mamy w Opacie (wstępnie) zaklepany termin na 11.03.17

A nie to żebym się czepiał, o której godzinie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeśli jesteście zainteresowani, napiszcie proszę ile ewnt. Jednostka to worek +/- 50 kg

Jak znane będzie zapotrzebowanie, ponegocjujemy cenę.

 

Z moich doświadczeń - żaden dla nich cel, ani interes z zabawą w kilka worków słodu.

Możemy jednak spróbować coś "wytargać" - dla urozmaicenia wyrobów z naszych Browarów. :beer:

Kaczorro i Jerminka - Wchodzimy w to !!! (jedna jednostka)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.