Skocz do zawartości

Balon po kwachu


Saladyn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w najbliższych dniach zamierzam przelać na lagerownie Munich Hellsa, jednak z braku pojemników został mi tylko szklany balon w którym kiedyś fermentowałem Red Flanders Ale (zadawałem belnd lambikowy). Czy jest to dobry pomysł czy mimo umycia i dezynfekcji można bezpiecznie przelać tam piwko bez obaw przed lacto i bretami, pytam bo wyczytałem gdzieś na forum że ciężko jest się pozbyć tych bakterii ze sprzętu.Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.