Jump to content
ThatDudeWithTheLongHair

Receptura na Stout

Recommended Posts

Co myślicie o czymś takim?

Jakieś wskazówki co do zacierania?

 

Stout 13Blg - 20l

 

Pale Ale - 4kg

Jęczmień Palony - 0,3kg

Czekoladowy 1200EBC - 0,3kg

Kawowy 500EBC - 0,3kg

Target - 30g - 60min

Target - 10g - 10min

Safale S-04

 

Płatki dębowe Sherry Oloroso - 30g na chichą

Edited by ThatDudeWithTheLongHair

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piwo niezbalansowane. Przesadziłeś z ciemnymi słodami i chmieleniem na goryczkę. Zmniejsz ciemne słody do 10%, daj coś na kontrę i ogranicz chmielenie.

Edited by wizi

Share this post


Link to post
Share on other sites

z ciekawości - ile powinno dawać się % ciemnych słodów w stoucie, żeby to miało ręce i nogi? w sensie maksymalny zasyp. 

 

Zależy co lubisz w piwie. Ja lubię paloność więc daję 7% jęczmienia palonego i 5% ciemnego czekoladowego. Do tego ok. 5% karmelu. Sugeruję nie dawać za dużo samego jęczmienia palonego. Lepiej zmieszać z czekoladowym przy większym udziale w zasypie.

Edited by wizi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...