Jump to content
Sign in to follow this  
Gelhrid

Powitanie z Krakowa

Recommended Posts

Na początek chciałbym wszystkich powitać.

Mam na imię Michał i mam 22 lata. Na forum trafiłem przez serwis JM, ktoś zamieścił tam link do spota "Jestem piwowarem domowym". Od tego czasu czytam to forum, no i przyszedł czas żeby się przywitać:rolleyes:

Ogólnie w kwestii warzenia nie mam żadnego doświadczenia i żałuje, że za późno dowiedziałem się o prezentacji warzenia w pubie Omerta, bo z chęcią bym wpadł.

Ogólnie na razie czytam sobie forum i zastanawiam się od czego zacząć i przez jeszcze jakieś 2 miesiące albo może trochę dłużej chce sobie poczytać, ewentualnie jeżeli będzie w okolicy podobna prezentacja to postaram się przyjść:) Mam pełno pytań, na szczęście znajduje na większość odpowiedzi na forum. Co do moich upodobań do z piw sklepowych to zazwyczaj wybieram Żywca lub Heinekena.

Nadal się zastanawiam czy pierwszą warką będzie puszka, ekstrakt czy od razu zacier ale na razie mam czas żeby się nad tym zastanawiać. Mam takie pytanie czy w Krakowie jest gdzieś miejsce gdzie można by skosztować piwa domowego, chciałbym się przekonać czy mi to zasmakuje zanim zabiorę się za warzenie:cool:

 

Prywatnie jestem studentem AGH interesującym się żeglarstwem, Japonią i pewnie można by coś tam jeszcze napisać ale może innym razem;)

 

Pozdrawiam:beer:

Edited by Gwlhrid

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam i pozdrawiam :):/

Gwarantuję Ci, że jak zaczniesz warzyć własne piwa to Żywiec i Heineken pójdą w odstawkę :):/:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

nie wiedziałem, że jestem taki zdolny i zrobiłem błąd we własnym nicku;] (powinno być Gelhrid ;p)

Edited by Gwlhrid

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć :) Nick Ci poprawię :ble:

Spróbować piwa możesz u mnie, ale za jakieś 2 tygodnie, bo nic nie mam wyleżakowanego. W Omercie mam nadzieję pokazy będą cyklicznie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej - dobrze widzieć, jak się nam rozwija Krakowska ekipa :ble:

 

Co do zaczynania od zacierania to zależy od sprzętu - jak masz w domu gaz to nie czekaj, zacieraj :)

Jak masz prąd to możesz się pobawić w ekstrakty i chmielenie (gotowce w ogóle odpuść) zanim skompletujesz sprzęt :)

 

witaj i powodzenia:beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czesc ja sie w puszki nie bawilem od razu zacieranie.Puszki sa o tyle łatwiejsze ze na poczatek nie potrzebujesz miec sprzetu do filtracji czy gara do chmielenia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki elroy za zaproszenie :) :)

i chyba bardziej skłaniam się teraz to zaczynania od razu z zacieraniem, bo jak czytam ze puszkę wystarczy wlać podgrzać przelać i koniec to trochę szybko i bez zabawy ja dla mnie, kojarzy mi się z zupką chińską ;p

jeszcze minie trochę czasu zanim uzbieram kasę na wszystko potrzebne do zacierania ale przynajmniej mam czas żeby poczytać i wiedzę teoretyczną poszerzać :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.