Gelhrid 0 Posted February 16, 2010 (edited) Na początek chciałbym wszystkich powitać. Mam na imię Michał i mam 22 lata. Na forum trafiłem przez serwis JM, ktoś zamieścił tam link do spota "Jestem piwowarem domowym". Od tego czasu czytam to forum, no i przyszedł czas żeby się przywitać:rolleyes: Ogólnie w kwestii warzenia nie mam żadnego doświadczenia i żałuje, że za późno dowiedziałem się o prezentacji warzenia w pubie Omerta, bo z chęcią bym wpadł. Ogólnie na razie czytam sobie forum i zastanawiam się od czego zacząć i przez jeszcze jakieś 2 miesiące albo może trochę dłużej chce sobie poczytać, ewentualnie jeżeli będzie w okolicy podobna prezentacja to postaram się przyjść Mam pełno pytań, na szczęście znajduje na większość odpowiedzi na forum. Co do moich upodobań do z piw sklepowych to zazwyczaj wybieram Żywca lub Heinekena. Nadal się zastanawiam czy pierwszą warką będzie puszka, ekstrakt czy od razu zacier ale na razie mam czas żeby się nad tym zastanawiać. Mam takie pytanie czy w Krakowie jest gdzieś miejsce gdzie można by skosztować piwa domowego, chciałbym się przekonać czy mi to zasmakuje zanim zabiorę się za warzenie:cool: Prywatnie jestem studentem AGH interesującym się żeglarstwem, Japonią i pewnie można by coś tam jeszcze napisać ale może innym razem;) Pozdrawiam:beer: Edited February 16, 2010 by Gwlhrid Quote Share this post Link to post Share on other sites
pako1 3 Posted February 16, 2010 Witam i pozdrawiam Gwarantuję Ci, że jak zaczniesz warzyć własne piwa to Żywiec i Heineken pójdą w odstawkę Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gelhrid 0 Posted February 18, 2010 (edited) nie wiedziałem, że jestem taki zdolny i zrobiłem błąd we własnym nicku;] (powinno być Gelhrid ;p) Edited February 18, 2010 by Gwlhrid Quote Share this post Link to post Share on other sites
elroy 728 1 Items Posted February 18, 2010 Cześć Nick Ci poprawię Spróbować piwa możesz u mnie, ale za jakieś 2 tygodnie, bo nic nie mam wyleżakowanego. W Omercie mam nadzieję pokazy będą cyklicznie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wassyl 7 1 Items Posted February 18, 2010 Hej - dobrze widzieć, jak się nam rozwija Krakowska ekipa Co do zaczynania od zacierania to zależy od sprzętu - jak masz w domu gaz to nie czekaj, zacieraj Jak masz prąd to możesz się pobawić w ekstrakty i chmielenie (gotowce w ogóle odpuść) zanim skompletujesz sprzęt witaj i powodzenia:beer: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szwed 48 Posted February 18, 2010 Czesc ja sie w puszki nie bawilem od razu zacieranie.Puszki sa o tyle łatwiejsze ze na poczatek nie potrzebujesz miec sprzetu do filtracji czy gara do chmielenia Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pieron 151 1 Items Posted February 18, 2010 I ja witam, Spróbuj i przekonaj się. Zacieranie wcale nie jest trudne tylko pracowite ale i przyjemne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gelhrid 0 Posted February 19, 2010 Dzięki elroy za zaproszenie :) i chyba bardziej skłaniam się teraz to zaczynania od razu z zacieraniem, bo jak czytam ze puszkę wystarczy wlać podgrzać przelać i koniec to trochę szybko i bez zabawy ja dla mnie, kojarzy mi się z zupką chińską ;p jeszcze minie trochę czasu zanim uzbieram kasę na wszystko potrzebne do zacierania ale przynajmniej mam czas żeby poczytać i wiedzę teoretyczną poszerzać Quote Share this post Link to post Share on other sites