dzichad 0 Posted February 15, 2010 Witam wszystkich. Nazywam się Robert Nie wiem kompletnie co mam tu napisać ale skoro mus to mus. Kiedyś uwarzyłem Real Ale z Coopers Brewery po tym długo nic aż w kocu naszła mnie ochota na własna produkcję i w zeszła sobotę z kolega zrobiliśmy miodowe ''coś ''. Zobaczymy co wyjdzie bo jak na razie dziwna fermentacja się odbywa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 721 1 Items Posted February 15, 2010 Witaj , na czym polega ta dziwność ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dzichad 0 Posted February 15, 2010 Po dodaniu drożdży a były to Safbrew S-33 w balonie nie zrobiła się piana. Coś się dzieje bo na w rurce widać ze ulatniające się gazy. Ale tyle piany brak Quote Share this post Link to post Share on other sites
natrix 0 Posted February 16, 2010 U mnie S-33 zrobiły niską pianę (około 4 cm), która po 2 dniach opadła. Jak zmierzyłem °Blg to okazało się że spadło z 16°Blg do 6°Blg . Może taki urok tego szczepu, ze piana mizerna, ale pracować potrafią. Chociaż dodam, że dopiero przygodę zaczynam i wielkich doświadczeń nie mam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pieron 151 1 Items Posted February 16, 2010 I ja witam. Na tym forum raczej do niczego nie zmuszają. Quote Share this post Link to post Share on other sites