Skocz do zawartości

Dobowe skoki temperatury w pomieszczeniu


Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule. Mieszkam w domu który ogrzewam kominkiem, jak palę to temperaturę w salonie mam 20-24°C, ale rano jest 16-18°C. Teraz moje pytanie, czy mogę w tych warunkach robic piwa górnej fermentacji, jeśli tak to czy będzie to miało wpływ na smak piwa ?

Edytowane przez BazylWidzew
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja mam w piwnicy temp. przez ok. 18 godz. na dobę 17 st. a przez ok 6 godz. 14-12 st. Piwa zawsze wychodzą ok, pojemnik 20-25l piwa musiałoby przebywać parę godzin w  niższej lub wyższej temp aby przyjąć temp otoczenia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.