Jump to content

Recommended Posts

Przepraszam, że dopiero teraz. W załączniku regulamin IV Łódzkiego Konkursu Piw Domowych, a także Formularz Zgłoszeniowy.

 

Także czekamy w Łodzi na Wasze skarby    ;)

 

W razie pytań, pozostaję do dyspozycji.

Formularz Zgłoszeniowy.pdf

Regulamin konkursu.pdf

Edited by zielu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przepraszam, że dopiero teraz. W załączniku regulamin IV Łódzkiego Konkursu Piw Domowych, a także Formularz Zgłoszeniowy.

 

Także czekamy w Łodzi na Wasze skarby ;)

 

W razie pytań, pozostaję do dyspozycji.

Czy to tylko u mnie tak otwiera, czy oba pliki to regulamin?

 

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poprosimy z gramaturą.

 

czy w formularzu zgłoszeniowym trzeba wymienić użyte składniki  z gramaturą czy wystarczy wymienić.

Share this post


Link to post
Share on other sites

W postanowieniach końcowych stoi wyraźnie, że na prośbę organizatora jesteś zobowiązany do udostępnienia szczegółowej receptury, a z tego co widzę dwa posty wyżej, zostałeś o nią poproszony :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lecz nic na ten temat nie ma w regulaminie więc równie dobrze mogę podać bez gramatury użytych składników.

A jaki sens ma receptura bez podanej ilości składników, powinna ona być na tyle dokładna żeby można było w miarę powtórzyć piwo.

 

Inna sprawa (ogólna, nie tycząca się tego konkursu ale może ktoś będzie mógł mi odpowiedzieć), wymóg receptury jest w części konkursów, jednocześnie to żeby organizator podał receptury z całego podium to nie kojarzę od lat, więc pojawia się pytanie, po co organizatorzy zbierają te receptury?

 

edit:

Na szybko, w zeszłym roku receptury były wymagane na Poznańskim, Probusa, Wrocławskim i Zielonogórskim, z receptur to w wątkach są chyba tylko zwycięskie z Poznania.

Edited by kantor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy przewidziane są jakieś nagrody w konkursie oprócz tytułu Grand Championa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oczywiście, że przewidzaine są nagrody. Nie wiem jeszcze co to dokładnie będzie, bo to Bractwo Piwne jest odpowiedzialne za tą stronę konkursu. Niemniej jednak nagrody dla piwowarów będą. U mnie w domu natomiast czekają już eleganckie dyplomy dla piwowarów    ;)

 

O metryczkach nie wspominam, bo jest to oczywiste, że każdy uczestnik ją otrzyma.

 

 

Czy przewidziane są jakieś nagrody w konkursie oprócz tytułu Grand Championa?

Edited by zielu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oby nie taka jak roku temu, czyli warzenie w browarze, które do tej pory nie miało miejsca.

Dokładnie. Do mnie dzwonili tylko aby podać im z jakich słodów korzystałem. I to tyle :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przepraszam, że dopiero teraz. W załączniku regulamin IV Łódzkiego Konkursu Piw Domowych, a także Formularz Zgłoszeniowy.

 

Także czekamy w Łodzi na Wasze skarby    ;)

 

W razie pytań, pozostaję do dyspozycji.

 

Witam.

Proszę o usunięcie logo konkursu łódzkiego. Do tego nie macie praw autorskich. Musicie wymyśle swoje logo. Logo należy do Łódzkiego Oddziału Terenowego a dokładniej do mnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Lecz nic na ten temat nie ma w regulaminie więc równie dobrze mogę podać bez gramatury użytych składników.

A jaki sens ma receptura bez podanej ilości składników, powinna ona być na tyle dokładna żeby można było w miarę powtórzyć piwo.

 

Inna sprawa (ogólna, nie tycząca się tego konkursu ale może ktoś będzie mógł mi odpowiedzieć), wymóg receptury jest w części konkursów, jednocześnie to żeby organizator podał receptury z całego podium to nie kojarzę od lat, więc pojawia się pytanie, po co organizatorzy zbierają te receptury?

 

edit:

Na szybko, w zeszłym roku receptury były wymagane na Poznańskim, Probusa, Wrocławskim i Zielonogórskim, z receptur to w wątkach są chyba tylko zwycięskie z Poznania.

Sens jest taki że masz kilka gotowych receptur do uwarzenia w browarze komercyjnym

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szanowni Piwowarzy i Piwowarki,

Przypominam, że dzisiaj rozpoczynamy przyjmowanie piw do IV edycji Łódzkiego Konkursu Piw Domowych. Potrwa ono przez niemal 2 tyg., do 14.04.2017 roku włącznie. Tego samego dnia upływa również termin wniesienia opłaty (12 PLN) za piwo konkursowe. Dla tych z Was, którzy zdecydują się wysłać piwa w przynajmniej 3 kategoriach, opłata za każdy styl, to 10 PLN.

 

Przypominam, że do każdego stylu należy załączyć osobny Formularz Zgłoszeniowy. Także czekamy w Bierhalle w Łodzi na Wasze skarby   ;).

 

W razie pytań, służę pomocą.

Edited by zielu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki, literówka już poprawiona  :).

 

Coś ten termin nie halo :-)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

teraz pytanie czy zdąży się nagazować ;) Ciekawy jestem czy piwa w lodówie będą stały czy gdzieś w jakieś pokojowej temperaturze

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wystawimy piwa na zewnątrz, zwłaszcza te w zielonych butelkach    :P A tak serio, to nie martw się, będą czekały w chłodni aż do finałów.

 

teraz pytanie czy zdąży się nagazować ;) Ciekawy jestem czy piwa w lodówie będą stały czy gdzieś w jakieś pokojowej temperaturze

Edited by zielu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oby nie taka jak roku temu, czyli warzenie w browarze, które do tej pory nie miało miejsca.

Od kiedy konkurs jest organizowany w Bierhalle NIGDY nie było przewidzianej opcji uwarzenia zwycięskiego piwa! Każdy z laureatów mógł odbyć u nas jednodniowy staż. Nie wiem dlaczego u większości osób podświadomie zakodowuje się, że jeśli nagroda nazywa się Grand Prix to z automatu w grę wchodzi warzenie zwycięskiego piwa.NIe mamy możliwości uwarzyć takiego piwa, gdyż konkurs odbywa się na samym początku sezonu. Nie mamy takich mocy przerobowych.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oczywiście strona konkursu na której były nagrody nie działa, ale na bank była nagroda w postaci warzenia w browarze Staropolskim. Jedynie nie Munich Dunkel, bo tego już mieli w ofercie ;)

 

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...