Skocz do zawartości

Prośba o sklasyfikowanie piwa


buamazur

Rekomendowane odpowiedzi

Nie potrafię nazwać swojego piwa. Jestem jeszcze początkujący, więc proszę o wyrozumiałość. Jako że akurat dostałem kilka słodów postanowiłem zasypać:

1kg słód pszeniczny wędzony dębem

1kg słód jęczmienny wdzony bukiem

1kg monachjski

0,2kg Caprilla

0,5 karmelowy

1kg pilzneński klepiskowy

0,5 melanoidynowy

 

gotowanie 60' 68^C, wygrzew do 78°C

 

chmielenie:

60' Perle 30g

30' TNT 15g

5' TNT 15g

Drożdże US-05

Wyszło na początku 13BLG, po 2 tygodniach w temperaturze 14-17^C jest 3BLG

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie potrafię nazwać swojego piwa. Jestem jeszcze początkujący, więc proszę o wyrozumiałość. Jako że akurat dostałem kilka słodów postanowiłem zasypać:

1kg słód pszeniczny wędzony dębem

1kg słód jęczmienny wdzony bukiem

1kg monachjski

0,2kg Caprilla

0,5 karmelowy

1kg pilzneński klepiskowy

0,5 melanoidynowy

 

gotowanie 60' 68^C, wygrzew do 78°C

 

chmielenie:

60' Perle 30g

30' TNT 15g

5' TNT 15g

Drożdże US-05

Wyszło na początku 13BLG, po 2 tygodniach w temperaturze 14-17^C jest 3BLG

Nie lepiej zamiast TNT użyć np. Lubelskiego ?

TNT z tego co kojarzę to taka bajaderka ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

dz

 

Wędzony bezstylowiec.

 

Tak przy okazji - co Cię skłoniło do wrzucenia 0.5kg melanoidynowego?

Dziś próbowałem AIPA z Ciechana.W składzie słód melanoidynowy,przekonuje się coraz bardziej,że ten słód to zło :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.