Jump to content
dori

Szkolenie Sensoryczne Bielsko Biała 15.11-06.12.2006

Recommended Posts

Zapraszamy na profesjonalny kurs sensoryczny złożony z 4 około 2 godzinnych spotkań.
Na każdym z czterech spotkaniach będziemy mieli okazję poznać po 5 różnych związków smakowo - zapachowych, czyli w sumie 20 różnych smaków i aromatów spotykanych w piwie. Każdy będzie miał okazję zdegustować niewielką próbkę piwa z dodaną cechą. Każda z cech będzie szczegółowo omówiona z podaniem: nazwy związku, charakterystyki, najczęstszych skojarzeń, przyczyny powstania, metod eliminacji.
Omówimy zasady prawidłowej degustacji piwa i jego oceny (nie skupionej wyłącznie na wyszukiwaniu wad). Omówimy jak surowce i technologia wpływają na cechy piwa, jak w domu przygotować próbki związków smakowo-zapachowych do dalszego samokształcenia.
Zapewniamy:
- próbki smakowo-zapachowe firmy FlavourActive
- szkło degustacyjne i do przygotowania roztworów (kieliszki, kolby, szklanki)
- piwo
- wodę i macę
- szczegółowo opracowane materiały
-.... i dużą dawkę wiedzy :)

Terminy: 15.11, 22.11, 29.11 i 06.12.2016, godzina 18.00
Miejsce szkolenia: Wielokran Środek, ul. 1 maja 1, Bielsko Biała www.chodzmydosrodka.pl
Koszt: 165zł/osobę za cały kurs
Osoba prowadząca: Dorota Chrapek
Zgłoszenia i wszelkie dodatkowe pytania proszę kierować na adres: dorota@homebrewing.pl

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Zapraszamy na profesjonalny kurs sensoryczny złożony z 4 około 2 godzinnych spotkań.

Na każdym z czterech spotkaniach będziemy mieli okazję poznać po 5 różnych związków smakowo - zapachowych, czyli w sumie 20 różnych smaków i aromatów spotykanych w piwie. Każdy będzie miał okazję zdegustować niewielką próbkę piwa z dodaną cechą. Każda z cech będzie szczegółowo omówiona z podaniem: nazwy związku, charakterystyki, najczęstszych skojarzeń, przyczyny powstania, metod eliminacji.

Omówimy zasady prawidłowej degustacji piwa i jego oceny (nie skupionej wyłącznie na wyszukiwaniu wad). Omówimy jak surowce i technologia wpływają na cechy piwa, jak w domu przygotować próbki związków smakowo-zapachowych do dalszego samokształcenia.

Zapewniamy:

- próbki smakowo-zapachowe firmy FlavourActive

- szkło degustacyjne i do przygotowania roztworów (kieliszki, kolby, szklanki)

- piwo

- wodę i macę

- szczegółowo opracowane materiały

-.... i dużą dawkę wiedzy  :)

Terminy: 15.11, 22.11, 29.11 i 06.12.2016, godzina 18.00

Miejsce szkolenia: Wielokran Środek, ul. 1 maja 1, Bielsko Biała www.chodzmydosrodka.pl

Koszt: 165zł/osobę za cały kurs

Osoba prowadząca: Dorota Chrapek

Zgłoszenia i wszelkie dodatkowe pytania proszę kierować na adres: dorota@homebrewing.pl

 

 

Witam

Ostatnio gdzieś rzuciło mi się w oczy coś nowego o rehydratacji  drożdży czy mogę gdzieś poczytać?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...