Skocz do zawartości

Start drożdzy


Mrokoo

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

po 20h żadnych oznak fermentacji nawet piana w fermentorze się nie pojawiła.

1. 20h to nie powód do paniki

2. Ty nie zauważyłeś oznak fermentacji, a drożdże robią co robią :)

3. nie grzeb w fermentorze

4. poczekaj (bądź cierpliwy)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

20h to zdecydowanie nie powód aby panikować :)

48h to też jeszcze nie powód do wielkiego niepokoju.. chociaż w takim momencie można już robić się podejrzliwym.. 

 

jeżeli drożdże były w przynajmniej średniej kondycji, brzeczkę należycie napowietrzyłeś to pewnie za chwilę coś zacznie się dziać ;-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.