Skocz do zawartości

Dobry wieczór


fagot

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór.

Na imię mam Paweł. Od jakiegoś czasu czytam sobie Wiki i forum. Piwo robię od około roku. Pierwsze z puszki (wyszło paskudne:ble:, niby lager, ale drożdże do górnej fermentacji) i to doświadczenie przekonało mnie do zacierania:D. Z powodu warunków ograniczam się do piw górnej fermentacji, (choć w butelkach dojrzewa koźlak, ale to raczej incydent). W planach na najbliższą przyszłość ciemne pszeniczne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj serdecznie.

 

Ja również robię raczej górną fermentację.

Zacznij opisywać swoje przygody w dziale: "Zapiski piwowarów domowych"

 

No i uzupełnij swój profil, może masz za płotem doświadczonego piwowara :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Już uzupełniłem:D

Jestem jeszcze cały czas na etapie warzenia z gotowych receptur, staram się zatem stosować do zaleceń autora, chodzą mi po głowie plany jasnego piwa miodowego. Troszkę już o tym czytałem. Kiedy się zdecyduję to napiszę, co robiłem no i oczywiście, co z tego wyszło:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.