fagot 0 Posted February 9, 2010 Dobry wieczór. Na imię mam Paweł. Od jakiegoś czasu czytam sobie Wiki i forum. Piwo robię od około roku. Pierwsze z puszki (wyszło paskudne:ble:, niby lager, ale drożdże do górnej fermentacji) i to doświadczenie przekonało mnie do zacierania:D. Z powodu warunków ograniczam się do piw górnej fermentacji, (choć w butelkach dojrzewa koźlak, ale to raczej incydent). W planach na najbliższą przyszłość ciemne pszeniczne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dori 303 1 Items Posted February 9, 2010 Witam na forum Napisz skąd jesteś Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacki 12 Posted February 9, 2010 Witaj serdecznie. Ja również robię raczej górną fermentację. Zacznij opisywać swoje przygody w dziale: "Zapiski piwowarów domowych" No i uzupełnij swój profil, może masz za płotem doświadczonego piwowara :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
bielok 171 Posted February 9, 2010 Cześć. I ja witam nowego kolegę Quote Share this post Link to post Share on other sites
hrapek 1 Posted February 9, 2010 Witaj! Ja też warzę górną, choć akurat incydentalnie w produkcji jest Oktoberfest. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fagot 0 Posted February 10, 2010 Już uzupełniłem:D Jestem jeszcze cały czas na etapie warzenia z gotowych receptur, staram się zatem stosować do zaleceń autora, chodzą mi po głowie plany jasnego piwa miodowego. Troszkę już o tym czytałem. Kiedy się zdecyduję to napiszę, co robiłem no i oczywiście, co z tego wyszło:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
elroy 727 1 Items Posted February 10, 2010 Cześć Witaj na forum Quote Share this post Link to post Share on other sites
zibi 17 Posted February 10, 2010 Witam i pozdrawiam z Gór Wałbrzyskich Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 718 1 Items Posted February 10, 2010 Witam i ja Quote Share this post Link to post Share on other sites