Jump to content
Sign in to follow this  
fagot

Dobry wieczór

Recommended Posts

Dobry wieczór.

Na imię mam Paweł. Od jakiegoś czasu czytam sobie Wiki i forum. Piwo robię od około roku. Pierwsze z puszki (wyszło paskudne:ble:, niby lager, ale drożdże do górnej fermentacji) i to doświadczenie przekonało mnie do zacierania:D. Z powodu warunków ograniczam się do piw górnej fermentacji, (choć w butelkach dojrzewa koźlak, ale to raczej incydent). W planach na najbliższą przyszłość ciemne pszeniczne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj serdecznie.

 

Ja również robię raczej górną fermentację.

Zacznij opisywać swoje przygody w dziale: "Zapiski piwowarów domowych"

 

No i uzupełnij swój profil, może masz za płotem doświadczonego piwowara :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj! Ja też warzę górną, choć akurat incydentalnie w produkcji jest Oktoberfest. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Już uzupełniłem:D

Jestem jeszcze cały czas na etapie warzenia z gotowych receptur, staram się zatem stosować do zaleceń autora, chodzą mi po głowie plany jasnego piwa miodowego. Troszkę już o tym czytałem. Kiedy się zdecyduję to napiszę, co robiłem no i oczywiście, co z tego wyszło:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.