natrix 0 Posted February 8, 2010 Witam wszystkich! W ramach przedstawiania się: Nazywam się Bartek, jestem z Wrocławia. Przygoda z warzeniem piwa zaczęła się od prezentu, jaki dostałem z okazji wieczorka kawalerskiego, czyli zestawu do samodzielnego warzenia piwa Pierwsze piwo już gotowe, ale cóż... da się wypić, nawet można rozpoznać, że piwo, ale ambicje były większe. Pozdrawiam! Quote Share this post Link to post Share on other sites
cieplyl 14 Posted February 8, 2010 Witamy na forum Warzyłeś piwo pewnie z puchy i z cukrem dlatego smak jest nienajlepszy. Spróbuj zacierania a poznasz co to jest prawdziwe piwo:) Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
natrix 0 Posted February 8, 2010 Warzyłem ze słodu, ale ekstrakt słaby wyszedł i cukru trochę dodałem. Ono całkiem złe nie jest, to znaczy nie pije się go "za karę", ale "w nagrodę" też nie Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pieron 151 1 Items Posted February 8, 2010 Witam, To znaczy co z tym piwem? Najlepiej uwarz coś z zacieraniem i będziesz zadowolony. Quote Share this post Link to post Share on other sites
cieplyl 14 Posted February 8, 2010 Warzyłem ze słodu, ale ekstrakt słaby wyszedł i cukru trochę dodałem. Ono całkiem złe nie jest, to znaczy nie pije się go "za karę", ale "w nagrodę" też nie Pozdrawiam Pierwsze zawsze jest "ciekawe". Moje smakowało jak woda z drożdżami, bez jakiejkolwiek goryczki. Trzeba duzo czytać aby piwo wyszło takie jak sie oczekuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zibi 17 Posted February 8, 2010 Witam Dolnoślązaka Wrocław niedługo bedzie pachniał słodem i chmielem Quote Share this post Link to post Share on other sites