Jump to content
Sign in to follow this  
Pierre Celis

[Piwo i Cydr] Piwowarze domowy, zostań cydrownikiem! cz. II (kwartalnik Piwowar)

Recommended Posts

(druga część artykułu, który ukazał się w 21 numerze kwartalnika Piwowar) Przygotowanie nastawu Ważne są zarówno odmiany, jak i ich pochodzenie oraz czas zbioru. Owoce na cydr powinny być całkiem dojrzałe. Warto sprawdzić dojrzałość jabłek przed wyciskaniem soku. Doświadczony sadownik z pewnością pozna dojrzałość po twardości, strukturze i oczywiście smaku. Mniej wprawionym osobom można polecić … Czytaj dalej Piwowarze domowy, zostań cydrownikiem! cz. II (kwartalnik Piwowar)b.gif?host=piwoicydr.wordpress.com&blog=

 

Wyświetl pełny artykuł

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...