Skocz do zawartości
Pierre Celis

[Piwo i Cydr] Piwowarze domowy, zostań cydrownikiem! cz. II (kwartalnik Piwowar)

Rekomendowane odpowiedzi

(druga część artykułu, który ukazał się w 21 numerze kwartalnika Piwowar) Przygotowanie nastawu Ważne są zarówno odmiany, jak i ich pochodzenie oraz czas zbioru. Owoce na cydr powinny być całkiem dojrzałe. Warto sprawdzić dojrzałość jabłek przed wyciskaniem soku. Doświadczony sadownik z pewnością pozna dojrzałość po twardości, strukturze i oczywiście smaku. Mniej wprawionym osobom można polecić … Czytaj dalej Piwowarze domowy, zostań cydrownikiem! cz. II (kwartalnik Piwowar)b.gif?host=piwoicydr.wordpress.com&blog=

 

Wyświetl pełny artykuł

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×