Skocz do zawartości

Słód monachijski- zacieranie


BEZ ZASAD

Rekomendowane odpowiedzi

Robilem piwo z 82% monachijskich.

Zacierałem 60' 64°C.

 

Piwo wyszło w stopniu akceptowalnym ale męczące było. Podobnego piwa nie powtórzę.

 

Cały zasyp to:

2.0 kg Monachijski II

1.8 kg Monachijski I

0.4 kg Owsiany

0.2 kg zakwaszający

0.2kg Karmelowy 30

0.05kg Pszeniczny czarny ( dodatek do wysładzania )

 

Chmielenie na ~35 IBU, OG 13°Blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.