danol148 2 1 Items Posted February 7, 2010 Witam Jestem Przemo mieszkam w miejscowości Gostyń woj. Wlkp jakieś 60km od Poznania . mam 28 lat piwo pije od 16 roku wczoraj zrobiłem swoje pierwsze sie znaczy rozlałem do butelek kupiłem gotowca na allegro jakiegoś gotowca mocno reklamowanego Coopers Brewery Lager może nic wielkiego ale od czegoś trzeba zacząć Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted February 7, 2010 cześć Quote Share this post Link to post Share on other sites
zibi 17 Posted February 7, 2010 Witaj na forum Quote Share this post Link to post Share on other sites
wena 170 Posted February 7, 2010 Gostyń kojarzy mi się z Cukrownią Gostyń. Kiedyś tam byłem, ciekawe czy jeszcze istnieje. Jak już puchy kupiłeś to nie masz powrotu. Powodzenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
danol148 2 1 Items Posted February 7, 2010 Gostyń kojarzy mi się z Cukrownią Gostyń. Kiedyś tam byłem, ciekawe czy jeszcze istnieje. Jak już puchy kupiłeś to nie masz powrotu. Powodzenia. Jest i ma się bardzo dobrze jedna z większych w kraju na tym cukrze właśnie robie moje Quote Share this post Link to post Share on other sites
przemo70 38 1 Items Posted February 7, 2010 Witam kolegę Quote Share this post Link to post Share on other sites
wena 170 Posted February 7, 2010 Chyba nie piwo? Jak już to dokup puchę i dodaj, ale nie cukru. Do destylatu cukier to chyba tak, ale nie piwa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
danol148 2 1 Items Posted February 7, 2010 Przez to sie zapisałem na to forum w przepisie było 1 kg cukru wymieszać z zawartości puchy i w butle na kilka dni po rozlaniu w butelki do każdej po 4 gramy i kapslować cekwe co wyjdzie po po rozlaniu z butli miało tylko troszke gazu Quote Share this post Link to post Share on other sites
wena 170 Posted February 7, 2010 Coś wyjdzie, ale pomyśl o zacieraniu. Wychodzi połowę taniej. Trochę więcej pracy trochę bałaganu, ale to będzie to !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 721 1 Items Posted February 7, 2010 Witam kolegę z Wlkp Quote Share this post Link to post Share on other sites
danol148 2 1 Items Posted February 14, 2010 Dzisiaj otwarłem tyskie siakieś takieś chyba za dużo się naczytałem ale po pierwszym mówię zejdę po pierwszą butelkę mojego lagera a brewkita narazie jeszcze mętne trochę bo dopiero tydzień w butelkach ale piana na tyskim w szklance ok 30 sek i brak śladu a moje już 4 min i jeszcze drobny kożuszek z piany na wierzchu w smaku goryczkowe dość mocno lekko zalatuje bimbrem (przez dodanie cukru do refermentacji) drożdże też jeszcze lekko czuć jeszcze ale do kolejnej warczeki już zakupiony słód nagazowane nawet nawet ale ogólnie jeszcze w smaku nie to co powinno być leżakuje na posadzce w piwnicy w tem. ok 3-4 stopni. narazie tyle o moim pierwszym piwku w planach narazie brewkity potem zacieranie ale trzeba wyspawać jakiś kociołek z kwasówy grill już jest więc będzie ładny komplecik na weekendy mięsko i piwko własnej roboty Quote Share this post Link to post Share on other sites