Jump to content
Sign in to follow this  
danol148

Powitać

Recommended Posts

Witam

 

Jestem Przemo mieszkam w miejscowości Gostyń woj. Wlkp jakieś 60km od Poznania . mam 28 lat piwo pije od 16 roku wczoraj zrobiłem swoje pierwsze sie znaczy rozlałem do butelek ;) kupiłem gotowca na allegro jakiegoś gotowca mocno reklamowanego Coopers Brewery Lager może nic wielkiego ale od czegoś trzeba zacząć :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gostyń kojarzy mi się z Cukrownią Gostyń. Kiedyś tam byłem, ciekawe czy jeszcze istnieje. Jak już puchy kupiłeś to nie masz powrotu. Powodzenia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gostyń kojarzy mi się z Cukrownią Gostyń. Kiedyś tam byłem, ciekawe czy jeszcze istnieje. Jak już puchy kupiłeś to nie masz powrotu. Powodzenia.

Jest i ma się bardzo dobrze jedna z większych w kraju na tym cukrze właśnie robie moje ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chyba nie piwo? Jak już to dokup puchę i dodaj, ale nie cukru. Do destylatu cukier to chyba tak, ale nie piwa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przez to sie zapisałem na to forum w przepisie było 1 kg cukru wymieszać z zawartości puchy i w butle na kilka dni po rozlaniu w butelki do każdej po 4 gramy i kapslować cekwe co wyjdzie po po rozlaniu z butli miało tylko troszke gazu ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coś wyjdzie, ale pomyśl o zacieraniu. Wychodzi połowę taniej. Trochę więcej pracy trochę bałaganu, ale to będzie to !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzisiaj otwarłem tyskie siakieś takieś chyba za dużo się naczytałem ale po pierwszym mówię zejdę po pierwszą butelkę mojego lagera a brewkita narazie jeszcze mętne trochę bo dopiero tydzień w butelkach ale piana na tyskim w szklance ok 30 sek i brak śladu a moje już 4 min i jeszcze drobny kożuszek z piany na wierzchu :beer: w smaku goryczkowe dość mocno lekko zalatuje bimbrem (przez dodanie cukru do refermentacji) drożdże też jeszcze lekko czuć jeszcze ale do kolejnej warczeki już zakupiony słód nagazowane nawet nawet ale ogólnie jeszcze w smaku nie to co powinno być leżakuje na posadzce w piwnicy w tem. ok 3-4 stopni. narazie tyle o moim pierwszym piwku :lol: w planach narazie brewkity potem zacieranie ale trzeba wyspawać jakiś kociołek z kwasówy grill już jest więc będzie ładny komplecik na weekendy mięsko i piwko własnej roboty :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.