Skocz do zawartości
Jurek3434

Chmielenie w 70°C

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś w internecie spotkałem się z ciekawym chmieleniem, niestety gdzieś zgubiłem link. Zapamiętałem mniej więcej że był tylko chmiel na goryczkę (co nie jest dziwne) lecz potem nie wiem czy dobrze mi się zdaje chmielenie na aromat było na flameout lub po spadku temperatury do około 70°C i co najciekawsze utrzymywanie jej przez 30min.

Ktoś kiedyś widział coś takiego? Stosował? Daje obfitsze aromaty?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×