Jurek3434 3 Posted October 19, 2016 Gdzieś w internecie spotkałem się z ciekawym chmieleniem, niestety gdzieś zgubiłem link. Zapamiętałem mniej więcej że był tylko chmiel na goryczkę (co nie jest dziwne) lecz potem nie wiem czy dobrze mi się zdaje chmielenie na aromat było na flameout lub po spadku temperatury do około 70°C i co najciekawsze utrzymywanie jej przez 30min. Ktoś kiedyś widział coś takiego? Stosował? Daje obfitsze aromaty? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jkx6 67 1 Items Posted October 19, 2016 Niedawno temat był poruszany tutaj: http://www.piwo.org/topic/13353-chmielenie-whirpool/ 1 Jurek3434 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
opeciarz 37 Posted October 19, 2016 (edited) http://www.piwo.org/topic/10132-artyku%C5%82-byo-hop-stand-chmielenie-whirpoolowe/ Dość dużo informacji na ten temat Edit: byli szybsi Edited October 19, 2016 by opeciarz 1 Jurek3434 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jurek3434 3 Posted October 19, 2016 Dzięki za info, nie wiedziałem pod jakim hasłem tego szukać stąd to pytanie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
redlum 87 Posted October 19, 2016 (edited) . Edited October 19, 2016 by redlum Quote Share this post Link to post Share on other sites