Skocz do zawartości
BEZ ZASAD

Słód zakwaszający- temp. zacierania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałem uwarzyć piwo coś w stylu BE LIKE MITCH , które zawiera w składzie słód zakwaszający, pytanie w jakiej temp. zacierać taki słód, czy zacierać go osobno czy z resztą słodów? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Można z resztą, ja wrzucam zawsze trochę wcześniej (mam bardzo twardą wodę)- zazwyczaj przy 55C.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×