Wania 18 1 Items Posted October 14, 2016 Tak mi chodzi po głowie, żeby zrobić w tym roku Pumpkin Ale, ale tym razem w wersji wędzonej. Jakoś fajnie mi wędzonka do takiego jesiennego piwa pasuje. Wczesniej robilem wedlug tej receptury: http://domowybrowarmole.blogspot.com/2013/01/piwo-dyniowe.html I o ile zasyp jest spoko. Wymienilbym po prostu czesc pilzna na ktorys z wedzonych slodow. Natomiast wydaje mi sie, ze taki dobor przypraw srednio do wedzonki pasuje. Zakładam rezygnację z przypraw w ogóle albo pokombinowanie z czymś innym? I tutaj pytanie, z czym? Przychodzi mi do glowy pieprz, ale moze ktos ma jakies inne pomysly? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Oskaliber 549 1 Items Posted October 14, 2016 Jak zrezygnujesz całkiem to będziesz miał zwykłe wędzone brown ale, bo dynia sama z siebie praktycznie nic nie wnosi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wania 18 1 Items Posted October 14, 2016 Jak zrezygnujesz całkiem to będziesz miał zwykłe wędzone brown ale, bo dynia sama z siebie praktycznie nic nie wnosi. No znam problem, bo robiłem dyniowe. Co najwyżej kolor ładny daje. Dlatego kombinuje, jak podejść do tematu Quote Share this post Link to post Share on other sites