Jump to content
Sign in to follow this  
Wania

Wędzone Pumpkin Ale

Recommended Posts

Tak mi chodzi po głowie, żeby zrobić w tym roku Pumpkin Ale, ale tym razem w wersji wędzonej. Jakoś fajnie mi wędzonka do takiego jesiennego piwa pasuje. 

 

Wczesniej robilem wedlug tej receptury:

 

http://domowybrowarmole.blogspot.com/2013/01/piwo-dyniowe.html

 

I o ile zasyp jest spoko. Wymienilbym po prostu czesc pilzna na ktorys z wedzonych slodow. Natomiast wydaje mi sie, ze taki dobor przypraw srednio do wedzonki pasuje. 

 

Zakładam rezygnację z przypraw w ogóle albo pokombinowanie z czymś innym? I tutaj pytanie, z czym? Przychodzi mi do glowy pieprz, ale moze ktos ma jakies inne pomysly?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak zrezygnujesz całkiem to będziesz miał zwykłe wędzone brown ale, bo dynia sama z siebie praktycznie nic nie wnosi.

 

No znam problem, bo robiłem dyniowe. Co najwyżej kolor ładny daje.  Dlatego kombinuje, jak podejść do tematu ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...