Skocz do zawartości

Wędzone Pumpkin Ale


Wania

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mi chodzi po głowie, żeby zrobić w tym roku Pumpkin Ale, ale tym razem w wersji wędzonej. Jakoś fajnie mi wędzonka do takiego jesiennego piwa pasuje. 

 

Wczesniej robilem wedlug tej receptury:

 

http://domowybrowarmole.blogspot.com/2013/01/piwo-dyniowe.html

 

I o ile zasyp jest spoko. Wymienilbym po prostu czesc pilzna na ktorys z wedzonych slodow. Natomiast wydaje mi sie, ze taki dobor przypraw srednio do wedzonki pasuje. 

 

Zakładam rezygnację z przypraw w ogóle albo pokombinowanie z czymś innym? I tutaj pytanie, z czym? Przychodzi mi do glowy pieprz, ale moze ktos ma jakies inne pomysly?

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak zrezygnujesz całkiem to będziesz miał zwykłe wędzone brown ale, bo dynia sama z siebie praktycznie nic nie wnosi.

 

No znam problem, bo robiłem dyniowe. Co najwyżej kolor ładny daje.  Dlatego kombinuje, jak podejść do tematu ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.