Skocz do zawartości
Bl8time

Ku chwale...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wszystkich.

 

Ostatnio dołączyłem do zacnego grona beer geeków. Od kilku miesięcy zacząłem poznawać smak piwa i poczułem zapach chmielu. 
Nie czekałem długo i zacząłem już produkować pierwsze piwo, na razie z gotowców, ale mam nadzieje krok po kroku, podnosić swoje umiejętności. 

Dotychczas udało mi się zrobić nie zbyt udanego bittera, a w chwili obecnej, leży Lager na cichej, z dodatkowym chmieleniem ( tak do częstowania innych, ja się zakochałem w innych piwach, ale może o tym później).

 

Udało mi się też przerzucić bakcyla na wuja, pomagam mu z jego pierwszą warką, a mój wuja, typowy piwosz, chciał zrobić piwo jak najtaniej i najprościej - brewkit i lager na cukrze. Na dzień dzisiejszy jest na burzliwej, sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie. 

 

To tyle o mnie, nie będę was zanudzał, a sam muszę zabrać się za jakąś pracę, coś czuję że szefowa może nie być zadowolona z tego ze płaci za mój czas, a ja czytam i pogłębiam swoją wiedzę o piwie. ;)

 

Pozdrawiam, wszystkich i już dziękuję za wszystko.

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Taka mała uwaga: lager to tylko napis na puszce;)

Fermentujesz to prawdopodobnie w temperaturach wybitnie nie lagerowych

 

 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

I tak i nie. Zadałem drożdże lagerowe ( S-23) i fermentor jest w niższych temperaturach, udało mi się znaleźć odpowiednie warunki u rodziny. 

Natomiast ten "lager" wuja to inna historia (drożdże z zestawu i stoi pewnie w kotłowni), już wyczekuje chwili, aż oba produkty będę mógł porównać. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×