elroy 727 1 Items Posted February 4, 2010 Pale Ale - ekstrakt 13°Blg Butelkowane - 29.12.2009 Jedno z piw otrzymane od Krzysztofa chwilę temu, ale dopiero teraz miałem czas degustować. Już po otwarciu wiadomo było, że jest dobrze Jedno z najfajniej nachmielonych Pale jakie piłem i pamiętam. Bez zbędnych jednak komplementów, piwo bardzo udane, piana i nasycenia dobre. Kolor średnio mocnej herbaty. No i na dodatek świetne opakowanie. Jak na piwowara z małym jeszcze doświadczeniem (8 warek), gratuluję świetnego piwa. Degustowałem z przyjemnością Quote Share this post Link to post Share on other sites
kris1973 0 Posted February 7, 2010 Dzięki za ocenę ! Bardzo mi miło, że udało się uwarzyć coś smacznego, to moje pierwsze doświadczenia na tym polu, więc i przyjemność z dobrych efektów wielka i motywująca. Z pewnością spora zasługa Browamatora, że piwo się udało, bo trzeba oddać sprawiedliwość komu trzeba. Warzyłem z zestawu, więc w sumie moja działalność ograniczyła się do starannego postępowania według przepisu. I teraz należy podkreślić zasługi piwo.org, które jest kopalnią wiedzy i każdy kto ma wątpliwości jak należy starannie postępować według przepisu z zestawem surowców podczas warzenia może się tu wiedzą nasycić. Dla początkujących wskazówka, że browar to nie apteka, choć nie tylko w aptece musi być czysto. Miałem wątpliwości, czy nie zepsułem warki: http://www.piwo.org/forum/t2136-Przechmielilem-.html Ale jak widać skończyło się dobrze. Quote Share this post Link to post Share on other sites