Seba667 0 Posted October 6, 2016 Moja receptua lecz niewien jak dobrać chmiel 4kg pale ale 0,75 monachijski 0,3 caraplis chmiele Citra 100g Cascade 70g Mosaic 15g Simcoe70 g Proszę o pomoc ile i na jaki czas Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pindin 118 Posted October 6, 2016 Cześć. Daj tak: FWH 30 g Citra 5 minut - 20 g Simcoe, 20 g Cascade Na zimno - 50 g Cascade, 50 g Simcoe. Mi ta mieszanka chmielu bardzo przypadła do gustu. Smak i aromat żywiczno - cytrusowo - lekko owocowy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skajo 126 Posted October 6, 2016 (edited) Tylko niestety 2015 zbiór simcoe odnoszę wrażenie, że gdzieś zgubił swoją żywiczność U mnie ostatnio idzie w tropiki. Edited October 6, 2016 by Skajo Quote Share this post Link to post Share on other sites
redlum 87 Posted October 6, 2016 To ma być standardowa warka 20l 15blg czy z 25l i 12 blg? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pindin 118 Posted October 6, 2016 Tylko niestety 2015 zbiór simcoe odnoszę wrażenie, że gdzieś zgubił swoją żywiczność U mnie ostatnio idzie w tropiki. To widocznie miałem szczęście kupując chmiel i dał mi leśną, sosnową żywicę przy może odrobinie tropików i owoców. A jeszcze lepiej skomponowało się z ciemnymi słodami. Moim zdaniem jest to jedna z najlepszych kompozycji chmielowych Quote Share this post Link to post Share on other sites
Culter 4 1 Items Posted October 6, 2016 (edited) MI też Simcoe z tego zbioru dodane na smak dało żywicę. Spotkałem się nawet z opinią, że czuć choinką samochodową :-\ Edited October 6, 2016 by Culter Quote Share this post Link to post Share on other sites