Skocz do zawartości

Black IPA


tauruss

Rekomendowane odpowiedzi

Prośba o uwagi do receptury. Pierwsza samodzielna receptura, więc starałem się nie kombinować za bardzo.

 

Black IPA / CDA

założenia: 25l do gotowania, 19l gotowego

16 blg, 35-40 SRM, 60 IBU

 

Słody: Pilzeński 5,5 kg

Carafa II Special 800-1000 0,25 kg

Czekoladowy Bestmalz 800-100 0,25 kg

 

(zastanawiam się jeszcze nad dodaniem 0,5 kg płatków owsianych albo żytnich dla podbicia blg i/lub ilości)

 

Zacieranie na lenia 66 -> 62 C

Ciemne słody moczone "na zimno" w worku

 

Chmiele:

 

Gotowanie Chinook 30 g 60 min - 13 %

Gotowanie Chinook 20 g 30 min - 13 %

Gotowanie Cascade (szyszka) 50 g 3 min - 6 %

Gotowanie Mosaic 50 g 0 min - 10 %

 

Na zimno Citra 50 g 3 dni - 12 %

Na zimno Cascade 50 g 3 dni - 6 %

Edytowane przez tauruss
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.