Jump to content
Sign in to follow this  
dziedzicpruski

Piwo 100% karmek 600 ebc

Recommended Posts

Taka ciekawostka;

 

O dziwo da się zrobić takie coś i nie jest ohydnie, jest całkiem  dobre, przypadkiem zrobiłem, nie użyłem karmelu gotowego,upiekłem zatarty zmielony słód jasny i konkretnie się "przypalił", po uzyskaniu brzeczki okazało się ,ze czarne to prawie jak niedorobiony stout.

 

Oczywiście nie zrobiłem normalnego piwa,tylko kwaśne ,dlatego da się to pić ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jakie blg i jakie cechy smakowe ma to piwo?

Edited by kantor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobra, odwrotnie, zmielony potem zatarty w gęstej masie i z tego upieczony  jakby chleb bezdrożdzowy, czyli taka twarda cegła (piekło się z 10 godzin w temperaturze opadającej -piec chlebowy).

 

3kg słodu, blg początkowe chyba około 8, kisło tydzień, 24 godz. na samych bakteriach mlekowych, potem dodane drożdże, po 5 dniach chmielone na zimno Aramisem (dwa dni chyba),nie mam pojęcia jakie blg końcowe, nigdy nie mierzę.

 

Jak w odbiorze; na początku jak marmolada jakaś (chyba od chmielu),po paru tygodniach się ułożyło lepiej, jest trochę gorzkawe (b.delikatnie) od tego spalonego cukru, smak jakby jakieś cukierki ziołowe na gardło, jakby tymiankiem, podbiałem, jest delikatnie kwaśne, nie żaden mega, nawet średni kwas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...