Skocz do zawartości

Black IPA (partial mash)


buber

Rekomendowane odpowiedzi

Wzorowałem się na BYO i klonie W-10 Pitch Black IPA

12 litrów, ok. 15 Blg, IBU 60-65

 

1,7 kg ekstrakt słodowy jasny Bruntal

0,5 kg słód pilzneński lub pale ale

0,3 kg słód karmelowy 150

0.2 kg słód Carafa II (lub Carafa III) bez łuski

0.2 kg słód Biscuit

 

chmielenie

60 min - Warrior 15 gr

2 min - Cascade 5 gr + 15 gr Warrior

5 dni cichej - 5 gr Warriora i 10 gr Cascade

 

Ktoś podpowie, czy zostawić tak, czy coś zmienić, ulepszyć?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.