buber Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Wzorowałem się na BYO i klonie W-10 Pitch Black IPA 12 litrów, ok. 15 Blg, IBU 60-65 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny Bruntal 0,5 kg słód pilzneński lub pale ale 0,3 kg słód karmelowy 150 0.2 kg słód Carafa II (lub Carafa III) bez łuski 0.2 kg słód Biscuit chmielenie 60 min - Warrior 15 gr 2 min - Cascade 5 gr + 15 gr Warrior 5 dni cichej - 5 gr Warriora i 10 gr Cascade Ktoś podpowie, czy zostawić tak, czy coś zmienić, ulepszyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 (edited) Jak dla mnie trochę mało chmielu jak na black IPA , do tego dużo karmelowych. Edited September 20, 2016 by bart3q Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buber Posted September 20, 2016 Author Share Posted September 20, 2016 Rozumiem że mało na aromat i smak. Dorzucę. Karmel i tak obciąłem w stosunku do oryginalnej receptury. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.