Skocz do zawartości
buber

Black IPA (partial mash)

Rekomendowane odpowiedzi

Wzorowałem się na BYO i klonie W-10 Pitch Black IPA

12 litrów, ok. 15 Blg, IBU 60-65

 

1,7 kg ekstrakt słodowy jasny Bruntal

0,5 kg słód pilzneński lub pale ale

0,3 kg słód karmelowy 150

0.2 kg słód Carafa II (lub Carafa III) bez łuski

0.2 kg słód Biscuit

 

chmielenie

60 min - Warrior 15 gr

2 min - Cascade 5 gr + 15 gr Warrior

5 dni cichej - 5 gr Warriora i 10 gr Cascade

 

Ktoś podpowie, czy zostawić tak, czy coś zmienić, ulepszyć?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak dla mnie trochę mało chmielu jak na black IPA , do tego dużo karmelowych.

Edytowane przez bart3q

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rozumiem że mało na aromat i smak. Dorzucę. Karmel i tak obciąłem w stosunku do oryginalnej receptury.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×