Wesoly 46 1 Items Posted February 1, 2010 Spadła mi trochę poniżej zera (-8°C)temperatura w pomieszczeniu gdzie przechowuje słód. W związku z tym mam pytanie. Cz ujemne temperatury uszkadzają enzymy? Może jedynie osłabiają? Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 718 1 Items Posted February 1, 2010 Mój był w - 15°C i piwo wychodzi Quote Share this post Link to post Share on other sites
przemo70 38 1 Items Posted February 1, 2010 Spytaj na BB najlepiej na pw wogosza on Ci napewno wyczerpująco odpowie Quote Share this post Link to post Share on other sites
zbynekkk 12 Posted February 1, 2010 A mój w minus 25 stopniach, a wczorajszy koźlak z tych słodów i tak zatarł się bardzo dobrze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sojer 83 Posted February 1, 2010 Mój słód już drugą zimę leży w blaszaku... Ale jeszcze nie próbowałem co z niego wyjdzie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bnp 179 Posted February 1, 2010 mój 3 dni przeleżał w max -30 i jest ok zapominałem z bagażnika wypakować Quote Share this post Link to post Share on other sites
darko 53 Posted February 2, 2010 Enzymy powinny przeżyć bez problemu, w słodzie wody jest niewiele. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sojer 83 Posted February 3, 2010 Zajrzałem właśnie na browar.biz i jest tam lektura na ten temat http://browar.biz/artykuly.php?id=148 Miłego czytania. Quote Share this post Link to post Share on other sites