Jump to content
Sign in to follow this  
jurigagarin

Draught+Saaz

Recommended Posts

Dzień dobry. Mam trzy draughty od Coopera :3 x 23l i 100g chmielu w szyszkach Saaz . Chcę dodać chmiel po przelaniu jak skończy fermentować i zostawić po przelaniu na min 4 dni. Czy ktoś już eksperymentował ten smak. Miło widziane wszelkie uwagi, z góry dzięki.

 

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chyba z najbardziej popularnych piw to Pilzner Urquell jest chmielony saazem. Możesz spróbować takiego chmielenia, powinno dać Ci taki charakterystyczny ziołowy aromat. Jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak 3 puszki po 1,kg

 

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

 

 

Tak 3 puszki po 1,7kg

 

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

 

 

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Może z tego wyjść coś na prawdę niezłego, ważne byś użył do fermentacji innych drożdży niż tych dołączonych do puszek (S-04 lub US-05).

Co się może stać jak użyję drożdży dołączonych do puszek?

 

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niezadowalający profil smakowy? Zainwestuj w S-04 albo US-05. Niecałe 10 zł.Tyle że jak zrobisz 23 litry z 3 puszek to będziesz miał nieznośna goryczkę i wysokie blg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...