jurigagarin Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Dzień dobry. Mam trzy draughty od Coopera :3 x 23l i 100g chmielu w szyszkach Saaz . Chcę dodać chmiel po przelaniu jak skończy fermentować i zostawić po przelaniu na min 4 dni. Czy ktoś już eksperymentował ten smak. Miło widziane wszelkie uwagi, z góry dzięki. Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakon Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Chyba z najbardziej popularnych piw to Pilzner Urquell jest chmielony saazem. Możesz spróbować takiego chmielenia, powinno dać Ci taki charakterystyczny ziołowy aromat. Jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karczmarz Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Może z tego wyjść coś na prawdę niezłego, ważne byś użył do fermentacji innych drożdży niż tych dołączonych do puszek (S-04 lub US-05). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawon Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Mam trzy draughty od Coopera :3 x 23l czyli 3 puszki po 1,7kg ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurigagarin Posted September 15, 2016 Author Share Posted September 15, 2016 Tak 3 puszki po 1,kg Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Tak 3 puszki po 1,7kg Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurigagarin Posted September 15, 2016 Author Share Posted September 15, 2016 Może z tego wyjść coś na prawdę niezłego, ważne byś użył do fermentacji innych drożdży niż tych dołączonych do puszek (S-04 lub US-05).Co się może stać jak użyję drożdży dołączonych do puszek? Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buber Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Niezadowalający profil smakowy? Zainwestuj w S-04 albo US-05. Niecałe 10 zł.Tyle że jak zrobisz 23 litry z 3 puszek to będziesz miał nieznośna goryczkę i wysokie blg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts