udarr 117 Posted August 29, 2016 Hej Wrzucam paczkę blisko 70 artykułów naukowych poświęconych tematyce piwnej (czy czasami ogólnie fermentacji), część z nich pochodzi z subskrybowanych baz, do których miałem dostęp na uczelni, wszystkie w miarę świeże. W większości dotyczą wszystkiego co związane z zacieraniem, drożdżami i kwasami obecnymi w piwie ale znajdzie się też kilka innych tematów. Wiem, że może się tutaj znaleźć kilka zainteresowanych osób Może, któryś art będzie wart przetłumaczenia dla szerszego grona odbiorców i wrzucenia do odpowiedniego działu. Mnie służyły one głównie poparciu/obaleniu wniosków z moich badań, czyli zwiększeniu ilości pozycji w bibliografii i prawdę mówiąc nie zagłębiałem się we wszystkie. Gdyby ktoś poszukiwał jakiegoś konkretnego artykułu, który wyszukiwarka typu sciencedirect wypluwa jako płatny to będę miał jeszcze okazję zajrzeć do wspomnianych baz i może uda się coś załatwić. Link do pobrania: http://speedy.sh/rzuu5/arty.zip Pozdrawiam, Kuba 7 Marcin_K, drakon, Aquila and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
kantor 350 Posted August 29, 2016 Mnie służyły one głównie poparciu/obaleniu wniosków z moich badań, czyli zwiększeniu ilości pozycji w bibliografii i prawdę mówiąc nie zagłębiałem się we wszystkie. Jaki temat pracy? Quote Share this post Link to post Share on other sites
udarr 117 Posted August 29, 2016 Czynniki wpływające na jakość piwa warzonego w domu Widzę, że jest zainteresowanie artykułami w takim razie jak będzie okazja i chwila czasu to posiedzę w bazie i postaram się jeszcze czegoś poszukać. Jak ktoś ma ewentualnie jakieś konkretne propozycje to pisać o co chodzi i poszukam. Do tej pory nie było tematu, którego nie mogłem znaleźć więc można się niekiedy pokusić o dosyć egzotyczne zagadnienia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jurgen 2 Posted August 30, 2016 Super. Jak masz więcej do wrzucaj! Quote Share this post Link to post Share on other sites