amrish 2 Posted August 23, 2016 (edited) Witam, robię plany i listę zakupów na kolejne warki i chciałbym uwarzyć wee heavy z płatkami po beczce po bourbonie. BLG 20 / 20 litrów, pytanie ile gram płatków dodać na cichą? Takie coś skleciłem w brewtargecie: torfowy 45ppm 4k 63% monachijski typ 2 1kg 16% pale ale 1kg 16% pszeniczny palony 150g carafa special iii 150g Zacieranie 68c, 60min, potem dodanie słodów barwiących i powolne podnoszenie temp do 78c. Dobra ilość torfowego? Celuję w smak nafciarza dukielskiego Edited August 24, 2016 by amrish Quote Share this post Link to post Share on other sites
kantor 350 Posted August 23, 2016 (edited) Robiłem wędzonego milda i był ok ale mild wg mnie to najlepszy jest solo Jak chcesz petardę torfową może coś takiego 90% torfowego, 5% czekoladowego, 5% palony jęczmień. Edited August 23, 2016 by kantor Quote Share this post Link to post Share on other sites
amrish 2 Posted August 23, 2016 Robiłem wędzonego milda i był ok ale mild wg mnie to najlepszy jest solo Jak chcesz petardę torfową może coś takiego 90% torfowego, 5% czekoladowego, 5% palony jęczmień. czyli milda bez żadnych dodatkow? właśnie układam coś takiego w brewtargecie, słody wzięte z etykiety nafciarza torfowy 45ppm 4k 63% monachijski typ 2 1kg 16% pale ale 1kg 16% pszeniczny palony 150g carafa special iii 150g myślę, że powinno być ok. Lubię mocno torfowe piwa, jednak nie aż tak jak taki biohazard z hopkinsa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skajo 126 Posted August 23, 2016 Z ciekawości, jakich drożdży planujesz użyć do wee heavy ? Bo planuję również uwarzyć za jakiś czas. Quote Share this post Link to post Share on other sites
amrish 2 Posted August 23, 2016 (edited) śmieszna historia, przez przypadek kupiłem mangrove jacks m03 zamiast s-04 i pod nie ułożyłem 2 piwa czyli mild, a na gęstwie wee heavy Pytanie: co daje zacieranie 30min w 64 stopniach, 30min w 72 stopniach? Jaki efekt ma to dac? Edited August 23, 2016 by amrish 1 Skajo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites