sobota Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 Jak w temacie.Jak długo można przetrzymywać ześrutowany słód i w jakich warunkach ?Miałem parę kilo w worku w temperaturze około 20 stopni przez około 5 miesięcy. Zastanawiam się czy to jeszcze się nadaje na użytek.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobota Posted August 20, 2016 Author Share Posted August 20, 2016 Przeczytałem wcześniejsze posty wszystko co chciałem to już wiem tylko nie wiem jak usunąć posta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ko_cur Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 I czego się dowiedziałeś? Akurat temat dotyczy także mojej sytuacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drapichrust Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 I czego się dowiedziałeś? Akurat temat dotyczy także mojej sytuacji Trzymać w suchym i chłodnym miejscu. Moje stały w takich warunkach kilka miesięcy i były ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nike21 Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 ja śrutę pakowaną przez sklep w gotowym zestawie do warzenia trzymałem rok i piwko wyszło ok. fakt że worek był szczelnie zamknięty. czy próżniowo nie wiem. całość leżała w suchym miejscu w temp pokojowej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts