Jump to content

szczepy belgijskie! Pomocy!


liver999
 Share

Recommended Posts

Piwowarzy gdzie znaleźc informacje na temat belgijskich szczepów drożdży, a dokładnie rzecz ujmując:opisu szczepów drożdży. Dlaczego akurat piwa z tych 6 opactw smakują tak a nie inaczej. Jak to się stało że akurat tam wyewoluowały te szczepy. Jakie są charakterystyczne produkty ich fermentacji (związki chemiczne) decydujące o takim a nie innym smaku/zapachu piwa. ( chodzi o klasztorne piwa belgijskie: Chimay, Westmalle, itp ) moze rzuciła Wam sie w oczy jakas ksiazka na ten temat, albo artykuly, albo znacie kogoś kto sie bardzo mocno zajmuje piwowarstwem? bede wdzięczny za cokolwiek

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.