Skocz do zawartości

Chmielenie cydru


Rekomendowane odpowiedzi

Chmieliłem na zimno cascadem - jakieś 30 albo 50g na 15 litrów nastawu. Chmiel jest wyczuwalny, aczkolwiek w nienachalny sposób, wydaje mi się, że jego nuta aromatyczna zgrała się z cydrem dodając mu słodkości(takie info idzie do głowy), choć jest całkowicie wytrawny

 

 

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ma ktoś jakieś propozycje czy doświadczenia? Słyszałem że mosaic robi robotę.

 

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

 

Chmieliłem Citrą. 30g na 10l. Do tego poszła mięta i szczerze powiedziawszy zdominowała chmiel, aczkolwiek jest on wyczuwalny.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.