karczmarz Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Chciałbym zabrać na grilla kega, pogoda iście letnia, więc przydałoby się go czymś schładzać. Myślałem o włożeniu kega do fermentora wypełnione wodą + wkłady do lodówki turystycznej. Macie może jeszcze jakieś inne patenty na chłodzenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Ostatnio zdjęcia z takiego rozwiązania wrzucał FurioSan lodówka duża (kadź zacierna) z lodem i w to keg włożony. Zamiast lodówki może wiadro zaizolować karimatą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 (edited) Lodowka z lodem, i wezownica w środku, i przez to przepuszczane ciepłe piwo - takie chłodzenie w przepływie Ewentualnie schlodz kega w domu mocno, później owin jakimiś karimatami - tak szybko się nie ogrzeje. Edited July 1, 2016 by bart3q Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Coś takiego: http://i.imgur.com/5wDcV73.jpg Powiem, że kilkukrotnie zabierałem kega w plener, schłodzenie przez noc i owinięcie go karimatą zwalnia ochładzanie. Te 3-4h wytrzyma w takim stanie Jak to gdzieś nad jeziorem to po prostu go wrzuć szczelnie zamkniętego na dno jeziora tam jest najlepsze chłodzenie A jak nie to duża skrzynia + lód najlepsze rozwiązanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FurioSan Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 keg wsadzony w fermentor i dopełnione lodem - sprawdza sie w mojej lodówce też jest ok ale tam trzeba dwa kegi wsadzic albo duzo wiecej lodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.