maku13 19 Posted January 21, 2010 Czytając inne posty na tym forum, nie wiem czy dobrze umieściłem temat... najwyżej przeniosą Mam taki zwyczaj, że z każdej warki odkładam kilka butelek, między innymi po to, żeby móc od czsu do czasu urządzić degustację tych piw wśród znajomych. Zauważyłem, że już po kilku różnych gatunkach piw, wszyscy mają niezły mętlik, i to raczej nie spowodowany alkoholem Picie tych samych, np. 3 gatunków w różnej kolejności daje różne odczucia, nawet jeśli oddzielimy degustacje jakąś przekąską. Chciałbym zapytać jak Wy podchodzicie do tego tematu. Chodzi mi np. o to, czy degustacje przeprowadzacie od piw jasnych do ciemnych, od lekkich do cięższych, może odwrotnie? A może nie powinno się mieszać, nabić kega i wysączyć do dna Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacer 300 1 Items Posted January 21, 2010 od jasnych lekkich do ciemnych mocnych. Po Porterze Pils smakuje jak woda Quote Share this post Link to post Share on other sites