Jump to content

Recommended Posts

 

Wydaje mi się, że warka raczej do w miarę szybkiego wypicia.

 

Dzięki za recenzję.

Piwo było butelkowane końcem stycznia, więc teraz, po trzech miesiącach, swój najlepszy czas ma raczej już za sobą... 

 

 

 

Zapewne, niestety nie mamy zbyt dużego ruchu w depozycie. Ze swojej strony postaram się w najbliższych 2 tygodniach podrzucić kolejne piwka od siebie i być może zrobić mały porządek w składzie przy okazji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zapewne, niestety nie mamy zbyt dużego ruchu w depozycie. Ze swojej strony postaram się w najbliższych 2 tygodniach podrzucić kolejne piwka od siebie i być może zrobić mały porządek w składzie przy okazji.

 

 

 

W depozycie ruch chyba nawet większy niż na forum, bo zwróciłem uwagę, że np. kilka moich piw "zostało zamienionych", a nie pojawiły się o tym żadne info na forum. Zresztą kilka osób też zwróciło na to uwagę.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja swego czasu zostawiłem milk stouta, coffe milk, Fes, żytnia Aipa, porter gryczany I bodajze witbier. Teraz juz wiem zeby informować.Browar Svantevit.

Edited by piwoslaw

Share this post


Link to post
Share on other sites

No tak.. Zostawiłem Barley Wine z płatkami po bourbonie x2)  i ipe "środkową" . Pobrałem Bez Zasad -Rye Imperia ipa i   Svantevit - FES

Share this post


Link to post
Share on other sites

American Wheat od BROWAR BEZ ZASAD.


 


 


Piana: biała, średnio i drobno pęcherzykowa, ładny lacing, długo się utrzymuje


Zapach: lekkie aromaty chmielowe-już trochę czasu minęło od butelkowania wiec pewnie wcześniej były zdecydowanie lepiej wyczuwalne, brak wyczuwalnego alkoholu


Kolor: jasno żółty, piwo opalizujące - efekt poderwania drożdży z dna butelki - piwo po otwarciu delikatnie ucieka z butelki


Smak: w smaku czuć lekką goryczkę, brak wyczuwalnej słodowości, na końcu wytrawne, lekki posmak skórki curacao


 


Podsumowanie: piwo bardzo pijalne, przyjemne w odbiorze nawet pomimo tego, że minęło sporo czasu od jego warzenia


Share this post


Link to post
Share on other sites

Zostawiłem :

2× Hefeweizen

2× Apa single hop Mosaic

2× Weizenbock (Aventinus by Kulik)

2× Barley Wine z płatkami po bourbonie

Zabrałem :

Hefeweizen zibi666,

Witbier Svantevit,

Mandaryna pale ale hop hop,

wheat ipa Bez Zasad,

gose Vpatyk br.

porter gryczany Svantevit ,

Rauch doppelbock i tropical stout bw Stela piwne smaki ,

Edited by MacOn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pobrane Barley Wine z płatkami debowymi Kulik Brew, Rauch doppelbock I Tropical stout Piwne Smaki Stela, zostawiłem Żytnią Aipe, Mandarina Ale, Smoked Fes z wędzoną ŝliwką.

Share this post


Link to post
Share on other sites

AMERICAN AMBER ALE-  RKKR

Piwo bardzo klarowne, ciemnożółte, z idealną pianą, w smaku słodowe, w zapachu lekko trawiaste, piwo bardzo pijalne, fajnie weszło po trzech godzinach pracy...

Kolejne dobre piwo z depozytu....

Share this post


Link to post
Share on other sites

AMERICAN WHEAT- BROWAR 44,7

Barwa jasno żółta, słomkowa, jeszcze nie piłem tak klarownej pszenicy, piana początkowo obfita, potem ładnie zostaje na szkle, fajne piwko, lekkie, orzeźwiające, mniam....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Smoked Ale Marq

Piana po nalaniu wysoka, jednak szybko znika, piwo klarowne o słomkowej barwie. W aromacie I smaku fajnie wyczuwalna wędzonka. Bardzo dobre piwko, lubię takie "śmierdziuchy" jak to określa moja małżonka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Depozyt odwiedzony. Pobrane:

Tropical Stout (Piwne Smaki Stella)

RauchDopplebock (Piwne Smaki Stella)

Mandarina Ale (Svantevit)

Apa single hop Mosaic (Kulik Brew)

 

Zostawiłem:

Czar Rasputina (RIS)- [uwaga może być lekki gushing]

Gogmagog (Barley Wine)

2x  Gadający Ginger (Lichtenhainer)

Edited by vpatyk

Share this post


Link to post
Share on other sites

W imieniu kolegi jeszcze nie ma dostepu do forum.

zostawił trzy chłopskie luksusy (porter plebejski 12 blg) browar Browokator.

Pobrał Risa Vpatyk, Barley wine Kulik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szybkie recenzje:

Tropical Stout- pyszne piwo, jeśli się nie mylę, to chyba kiedyś piwowar Sebastian częstował poprzednią warką w Środku. W aromacie kokos, trochę wanilia i alkohol, który jest jeszcze słabo ułożony (w sumie nic dziwnego skoro rozlew w marcu); żyto daje nieprawdopodobny efekt i cudowną konsystencję; płatki mało wyczuwalne (chyba przykrywa je jeszcze alkohol). Mega piwo. Jeden minus, że butelka taka mała.

 

Mandarina Ale: Tu miałem niezłą zagwozdkę i dalej do końca nie wiem skąd się wziął specyficzny posmak- moim zdaniem mocno popracowały dzikusy i wyszła taka przefermentowana pszenica/sfermentowane jabłko. Kiedyś miałem podobną infekcję i cała warka ipy w zasadzie była do wylania, bo ja nie byłem stanie tego wypić. Sensorykiem jestem raczej słabiutkim, więc  dobrze by było gdybyś przyniósł butelkę do degustacji na jedno z wtorkowych spotkań, bo gdyby rzeczywiście były to dzikusy, to trzeba będzie odkazić mocniej sprzęt. Być może to specyficzny posmak chmielu za wszystko odpowiada (nie miałem z nim wcześniej styczności), jednak nie byłem w stanie dopić butelki.

 

Apa (Mosaic) od naszego Środkowego Grand Championa Kulika :). Piwo poprawne- przyjemny aromat, zbalansowane, aczkolwiek mosaic jest jednym z moich ulubionych chmieli, jednak tylko w kombinacji z innymi - do tej pory piłem kilka single hopów z mosaica  i w zasadzie o każdym można powiedzieć to samo- że sam mosaic nie robi roboty. Oczywiście nie ma to wpływu na odbiór piwa, bo wyszła bardzo przyjemna Apa. Jedno pytanie - jaki procent zasypu stanowiła pszenica?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szybkie recenzje:

Tropical Stout- pyszne piwo, jeśli się nie mylę, to chyba kiedyś piwowar Sebastian częstował poprzednią warką w Środku. W aromacie kokos, trochę wanilia i alkohol, który jest jeszcze słabo ułożony (w sumie nic dziwnego skoro rozlew w marcu); żyto daje nieprawdopodobny efekt i cudowną konsystencję; płatki mało wyczuwalne (chyba przykrywa je jeszcze alkohol). Mega piwo. Jeden minus, że butelka taka mała.

 

Mandarina Ale: Tu miałem niezłą zagwozdkę i dalej do końca nie wiem skąd się wziął specyficzny posmak- moim zdaniem mocno popracowały dzikusy i wyszła taka przefermentowana pszenica/sfermentowane jabłko. Kiedyś miałem podobną infekcję i cała warka ipy w zasadzie była do wylania, bo ja nie byłem stanie tego wypić. Sensorykiem jestem raczej słabiutkim, więc  dobrze by było gdybyś przyniósł butelkę do degustacji na jedno z wtorkowych spotkań, bo gdyby rzeczywiście były to dzikusy, to trzeba będzie odkazić mocniej sprzęt. Być może to specyficzny posmak chmielu za wszystko odpowiada (nie miałem z nim wcześniej styczności), jednak nie byłem w stanie dopić butelki.

 

Apa (Mosaic) od naszego Środkowego Grand Championa Kulika :). Piwo poprawne- przyjemny aromat, zbalansowane, aczkolwiek mosaic jest jednym z moich ulubionych chmieli, jednak tylko w kombinacji z innymi - do tej pory piłem kilka single hopów z mosaica  i w zasadzie o każdym można powiedzieć to samo- że sam mosaic nie robi roboty. Oczywiście nie ma to wpływu na odbiór piwa, bo wyszła bardzo przyjemna Apa. Jedno pytanie - jaki procent zasypu stanowiła pszenica

Pszenicy poszło "całe" 0,15kg -czyli 3,2% , resztę pilzneński carabelge .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szybkie recenzje:

Tropical Stout- pyszne piwo, jeśli się nie mylę, to chyba kiedyś piwowar Sebastian częstował poprzednią warką w Środku. W aromacie kokos, trochę wanilia i alkohol, który jest jeszcze słabo ułożony (w sumie nic dziwnego skoro rozlew w marcu); żyto daje nieprawdopodobny efekt i cudowną konsystencję; płatki mało wyczuwalne (chyba przykrywa je jeszcze alkohol). Mega piwo. Jeden minus, że butelka taka mała.

 

Mandarina Ale: Tu miałem niezłą zagwozdkę i dalej do końca nie wiem skąd się wziął specyficzny posmak- moim zdaniem mocno popracowały dzikusy i wyszła taka przefermentowana pszenica/sfermentowane jabłko. Kiedyś miałem podobną infekcję i cała warka ipy w zasadzie była do wylania, bo ja nie byłem stanie tego wypić. Sensorykiem jestem raczej słabiutkim, więc dobrze by było gdybyś przyniósł butelkę do degustacji na jedno z wtorkowych spotkań, bo gdyby rzeczywiście były to dzikusy, to trzeba będzie odkazić mocniej sprzęt. Być może to specyficzny posmak chmielu za wszystko odpowiada (nie miałem z nim wcześniej styczności), jednak nie byłem w stanie dopić butelki.

 

Apa (Mosaic) od naszego Środkowego Grand Championa Kulika :). Piwo poprawne- przyjemny aromat, zbalansowane, aczkolwiek mosaic jest jednym z moich ulubionych chmieli, jednak tylko w kombinacji z innymi - do tej pory piłem kilka single hopów z mosaica i w zasadzie o każdym można powiedzieć to samo- że sam mosaic nie robi roboty. Oczywiście nie ma to wpływu na odbiór piwa, bo wyszła bardzo przyjemna Apa. Jedno pytanie - jaki procent zasypu stanowiła pszenica?

Hmm Zawsze staram się bardzo dokładnie dezynfekować sprzęt, ale bywa różnie moze faktycznie coś z powietrza złapało. Wśród znajomych bardzo dobrze przyjęła się Mandarina, nawet o dziwo hehe smakuje mojej żonie, pszenicy nie było w zasypie. Jak cos to wczoraj przyniosłem butelkę , wiéc może bedzie na wtorek. Edited by piwoslaw

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wczoraj pobrałem Bw I Lichtenhainer Vpatyk Brewery, zostawilem Mandarina ale I bodajze Witbiera.

 

Lichtenhsiner wypity, bardzo fajne piwo delikatnie zaznaczona wędzonka zarówno w smaku jak I aromacie, w smaku dodatkowo fajna kwaśność, bardzo posmakowało mojej żonie ktora ma awersje do wędzonek I kwaśnych piw. Bardzo chętnie napiłbym się go ponownie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hefeweizen Zibi666

Piana drobno i grubo pęcherzykowa ,nietrwała. Kolor jasno-żółty. W zapachu lekka autoliza ,goździk i banan. W smaku jeszcze więcej goździka i banana plus orzeźwiająca kwasowość. Piwo ma już swoje "lata" (warka z października)ale nadal jest bardzo dobre .

Jakie drożdże użyłeś?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wczoraj pobrałem Bw I Lichtenhainer Vpatyk Brewery, zostawilem Mandarina ale I bodajze Witbiera.

 

Lichtenhsiner wypity, bardzo fajne piwo delikatnie zaznaczona wędzonka zarówno w smaku jak I aromacie, w smaku dodatkowo fajna kwaśność, bardzo posmakowało mojej żonie ktora ma awersje do wędzonek I kwaśnych piw. Bardzo chętnie napiłbym się go ponownie.

Wczoraj zostawiłem dwa Lichtenhainery i pobrałem dwa piwa od Marq (AIPA i bodajże Wood Aged Stout).

Edited by vpatyk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, wczoraj pobrałem:

 

CRYPTOLOCKER- Vpatyk brevery

AIPA-Marq

Żytnie AIPA- Svantevit

Smoked Forueign Extra Stout- Svantevit

NIE PROW ŻE KOZA KURZY- Piwne Smaki Stela

 

zostawiłem:

3x COMBAT- single hop AIPA

3x BLACK &  WHITE- black IPA

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-9610-0-81529300-1495014720_thumb.jpg

Bez Zasad Secret wheat IPA
Piana drobna biała ,dość szybko znika. Ciemno pomarańczowe bardzo przyjemne piwo z cytrusowymi aromatami ..goryczka wyraźna ale nie nachalna ☺

 

post-9610-0-06786100-1495014796_thumb.jpg

Edited by MacOn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hefeweizen Zibi666

[...] Piwo ma już swoje "lata" (warka z października)ale nadal jest bardzo dobre .

Jakie drożdże użyłeś?

WB-06. Na świeżo było to najlepsze moje pszeniczne, próbowałem powtórzyć warkę na FM41 ale piwo już nie to

Share this post


Link to post
Share on other sites

AIPA- Marq

Piwo ciemnożółte, mętne pomimo przelania bez końcówki z dna butelki, idealnie nagazowane, piana z drobnymi pęcheżykami, trwała, w smaku lekko kwaskowate, wyczuwalne amerykańskie chmiele, dobrze zbalansowane nachmielenie ze słodowością, piwko idealnie siadło mi podczas przedpołudniowego koszenia ogrodu,

pozdrawiam... :beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

CRYPTOLOCKER-Vpatyk Brevery

Barwa ciemno żółta, piwo dość klarowne, piana dość obfita, opadająca po kilku minutach prawie do zera, w smaku prawdziwa AIPA, z wyraźną goryczką, super aromatem amerykańskich chmieli i słodową kontrą, piwo bardzo pijalne i smaczne...

 

ŻYTNIA AIPA- Svantevit

Niestety po otwarciu butelki całe piwo wyszło same z butelki, chmieliny lub za dużo cukru do refermentacji....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szybkie recenzje:

Rauchdopplebock od Piwne Smaki Stella Jak za koźlakami nie przepadam, to ten był całkiem...całkiem. Dość konkretna wędzonka ze słodką kontrą, po której przychodził goryczkowy finisz (może nawet trochę zbyt mocny). Dobre piwo.

 

AIPA od Marq: drugi raz miałem okazję je degustować, tym razem aromat troszkę jakby mniejszy, z kolei nagazowanie trochę większe. Ja generalnie wole bardziej karmelkowe IPY, niemniej jednak bardzo udana AIPA,

 

Wood Aged Stout od Marq: Kolejne pyszne piwo, bardzo przyjemnie płatki dębowe wyszły. W smaku trochę kawy, czekolady... trochę brakowało mi więcej ciała, ale to w końcu nie imperial stout. Świetne piwo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...