Jump to content

A,la Grodziskie z miodem


zbyszek73
 Share

Recommended Posts

Witam wczoraj zacierałem A,la Grodziskie i coś mnie podkusiło żeby dodać odrobinę około kilku gram miodu w trakcie chmielenia. W 20l brzeczki jest 10blg

drożdże s-33 ruszyły po ok 5 godzinach jest równa pianka na całej powierzchni ciekawy jestem co z tego wyjdzie czekam na opinie

pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Witam wczoraj zacierałem A,la Grodziskie i coś mnie podkusiło żeby dodać odrobinę około kilku gram miodu w trakcie chmielenia. W 20l brzeczki jest 10blg

drożdże s-33 ruszyły po ok 5 godzinach jest równa pianka na całej powierzchni ciekawy jestem co z tego wyjdzie czekam na opinie

pozdrawiam

czyli nie jest to alagrodziskie tylko cienkusz wędzony z miodem :)

Link to comment
Share on other sites

Witam wczoraj zacierałem A,la Grodziskie i coś mnie podkusiło żeby dodać odrobinę około kilku gram miodu w trakcie chmielenia. W 20l brzeczki jest 10blg

drożdże s-33 ruszyły po ok 5 godzinach jest równa pianka na całej powierzchni ciekawy jestem co z tego wyjdzie czekam na opinie

pozdrawiam

Tak mało miodu nie popsuje ci Grodzisza więc spoko :)

Miód odfermentuje.

Link to comment
Share on other sites

Jak dałeś łyżkę' date=' to nawet go nie poczujesz.[/quote']

ale blg jest niezgodne ze stylem

przecież mocniejsze grodziskie też były.

 

Z tego co wiem definicji stylu Grodziskie jako takiego niema.

Link to comment
Share on other sites

Jak dałeś łyżkę' date=' to nawet go nie poczujesz.[/quote']

ale blg jest niezgodne ze stylem

przecież mocniejsze grodziskie też były.

 

Z tego co wiem definicji stylu Grodziskie jako takiego niema.

Kuzyn nie czepiaj się, ma być 7,7 bez miodu i nie ma dyskusji :)

Link to comment
Share on other sites

Będzie bardziej treściwe :) ale musisz to ocenić sam czy Ci smakuje, bo kalibratorów jak na lekarstwo, a jak już są to stare np 17-letnie. Piszę poważnie bo każde "grodziskie" własne, nie ma za bardzo do czego porównać, chyba że pamiętasz ten smak

Link to comment
Share on other sites

Do opisu trzebaby poprosić Anteksa, po opisaniu można przesłać taką propozycję do BJCP.

 

Rekomendacja SPD oczywiście nadałaby takiej propozycji większe szanse.

już było to poruszane, aby wpisać piwo do BJCP muszą być komercyjne przykłady stylu

na razie się nie zanosi:)

Link to comment
Share on other sites

Do opisu trzebaby poprosić Anteksa' date=' po opisaniu można przesłać taką propozycję do BJCP.

 

Rekomendacja SPD oczywiście nadałaby takiej propozycji większe szanse.[/quote']

już było to poruszane, aby wpisać piwo do BJCP muszą być komercyjne przykłady stylu

na razie się nie zanosi:)

A może komercyjny już nieistniejący przykład stylu by wystarczył :ble:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.