Skocz do zawartości

Browar Girka


Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W tym miejscu chcialbym opisywac swoje Warki, Swoja przygode dopiero zaczalem 2 tygodnie temu wiec doswiadczenie mam niewielkie.

Sprzet jakim dysponuje to garnek nierdzewny 25l i wiadra z firmy biowin 30l, chlodnice i kapslownice poki co pozyczam od kolegi.

 

warka 1

01.05.2015
American Pale Ale

Zasyp
Pale Ale- 4.5 kg

Pszeniczny- 0.2 kg

Karmelowy- 0.2 kg


zacieranie
Na lenia 66-68 stopni przez 60 minut w 15l wody



chmielenie/dodatki
15g Magnum- 60 minut

10g cascade- 30 min

20g Cascade, 5g Mchu irlandzkiego- 15 min

30g cascade-0 min (na samym koncu warzenia, toz przed wylaczeniem palnikow)


drożdże
Safale US-05

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka 2

08.05.2015
American wheat

Zasyp

Pilznenski 2.2 kg

Pszeniczny 2.2 kg


zacieranie
Na lenia 66-68 stopni przez 60 minut w 15l wody



chmielenie/dodatki

– 15g chmielu Citra na początku gotowania

– 15g chmielu Amarillo w 45 minucie gotowania

– 30g chmielu Citra tuż po wyłączeniu palnika

 


drożdże
Safale US-05

 

Koncowe BLG po wysladzaniu wyszlo mi tylko 10 BLG wiec nastepnym razem uzyje wiekszego zasypu albo cos nie tak zrobilem przy wysladzaniu,,,,

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.